29 Mai 2014 publicat în Psihologie 24 share-uri

"Fiintele umane nu sunt condamnate genetic sa fie depresive sau pesimiste. "

Faptul ca suntem nevoiti sa traim intr-un mediu artificial creat (majoritatea urbana), ne determina sa ne indepartam de la esenta si evolutia noastra naturala ca specie integrata in natura. Mintea “merge” cu viteza mult mai mare decat corpul si practic toate inventiile (dezvoltarea tehnologica in special) omenirii in ultimul secol si jumatate ii transmite omului ca el este prea incet. Tehnologia incepe sa se transforme dintr-un instrument la indemana omului, la un factor de mediu la care omul trebuie sa se adapteze ca sa faca fata noilor cerinte sociale (ex: copilul caruia i se impune sa invete de la varste fragede utilizarea calculatorului, pentru ca acesta va fi viitorul lumii lui)

Merita sa acorzi putina atentie acestui subiect si acestei abordari, pentru ca vei intelege cum mediul in care traiesti chiar acum iti potenteaza si chiar mentine depresia.

***

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri