Dragoste cu sila nu se poate. Sindromul ‘Te vreau pentru ca tu nu ma vrei’ intr-o relatie

12:05, 15 Mai 2014 publicat în Psihologie97 share-uri

Cauti validare in relatie? Iti tai craca singura de sub picioare in relatii?

de MIHAELA IORDACHE, psiholog

Cum se intampla ca desi partenerul te trateaza prost, te simti respinsa de el, se joaca de-a fata asculselea in relatie, pentru tine este invers… il vrei si mai mult, ramai blocata si fixata aproape obsesiv pe aceasta persoana?!

Citeste si:
Nu te mai regăsești în relația de cuplu? Iată ce ai de făcut!
Nu te mai regăsești în...

Devii convinsa ca esti indragostita si incerci repetat sa confirmi si sa dovedesti, sa arati obiectului afectiunii tale ca meriti afectiunea si iubirea din partea lui.

Sindromul "Te vreau pentru ca tu nu ma vrei"

Deseori e greu sa recunosti ca motivul pentru care o persoana nu este interesata nu are nici o legatura cu tine. E mai ‘usor’ sa internalizezi respingerea si sa tragi concluzia ca este din cauza ta, ca nu esti suficient de ok pentru ei si ca nu mai sunt interesati.

Citeste si:
Drumul către tine trebuie să fie pavat cu multă grijă și dragoste....
Drumul către tine trebuie să...

Foto: Conflict cuplu, Shutterstock

Cand se intampla asta, interesul tau se transforma intr-o obsesie si toate eforturile se canalizeaza pe actiuni pentru ca el sa te observe. Te dai peste cap sa ii arati cat de minunata si speciala esti, ca el sa se razgandeasca.

Cum se face ca nu te gandesti la: ‘de fapt cat de benefica este situatia asta pentru mine?’ sau ‘cat de fericita ma face acest barbat in aceasta relatie?’. Te concentrezi doar pe faptul ca nu te vrea desi ar trebui sa te concentrezi pe motivul pentru care tu il vrei pe el, deoarece primordial, o relatie sanatoasa este cea in care ambii parteneri doresc sa fie in ea.

Este sindromul ‘Te vreau pentru ca tu nu ma vrei’.

Cand te astepti ca altii sa iti arate care e valoarea ta, esti mereu dezamagita. In primul rand pentru ca nu este treaba altcuiva sa iti ofere stima de sine – asta este treaba ta. In al doilea rand, oamenii sunt destul de centrati pe sine si pe propriile nevoi si le pasa prea putin despre cum simti tu fata de tine – faptul ca te dai peste cap si ca il tratezi ca un premiu este doar un stimul pentru Ego-ul lui.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri