17 Aprilie 2014 publicat în Psihologie 117 share-uri

Cand relatia cu el ne pune in pericol fiinta emotionala, integritatea psihica si poate chiar si cea fizica, dar noi continuam sa ne straduim mai mult, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca suferim.

Raspunsurile la aceste tipare nu pot fi gasite in reviste, articole si carti. Acestea te pot ajuta sa te informezi, insa pentru a-ti intelege tiparul este nevoie de mai mult. Trebuie sa intelegi ca temerile tale preced orice iubire de moment ai trai tu acum. Si ca tocmai de aceea ai creat o astfel de iubire nepotrivita, pentru a-ti vindeca temerile. In realitate, atragi si alegi inconstient acelasi tipar de persoane care iti vor perpetua toate aceste temeri, asemenea persoanelor alaturi de care le-ai creat initial. Este ca si cum ai incerca mereu si mereu sa repari, sau sa inchei, ceva ce nu a fost terminat, sau a fost nedrept, sau nu ai inteles. Ceva ce te-a facut sa suferi si ai ascuns in inconstientul tau. Ceva la care poate ai asistat si iubeai acele persoane, ceva pe care tu singura nu-l puteai finaliza, pentru ca erai prea mica sau prea vulnerabila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Sunt si barbati care sufera de iubire excesiva si dezvolta obsesia fata de o femeie, dar sunt mult mai rari. Pur si simplu, datorita unor factori biologici, dar si culturali, femeile sunt cele predispuse la acest tip de suferinta.

Nu este o ironie ca noi femeile, care suntem atat de capabile de compasiune si intelegere la suferinta celor din jur, sa ramanem legate la ochi in fata propriei suferinte? Nu va lasati orbite de suferinta si nu o confundati cu iubirea, cu viata sau cu norocul. Daca suferi emotional, inseamna ca ai temeri si convingeri nedescoperite (sau pe care le negi) si care iti saboteaza accesul la adevaratele sentimente de iubire. Daca ai temeri nerezolvate si convingeri irationale despre tine, despre barbati, despre iubire si relatii, atunci probabil ca ai acumulat si multa furie, frustrare, rusine si chiar apatie.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

A iubi si a fi victima nu este acelasi lucru. Nu confunda mila cu iubirea. Si nu, nu ma refer la ceilalti, ci la tine. Cand vei putea separa cele doua concepte in tine, vei reusi sa proiectezi acest lucru si in exterior.

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..
Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri