11 lectii nepretuite pe care ORICE PARINTE ar trebui sa le stie

12:01, 29 Ianuarie 2014 publicat în Psihologie547 share-uri

Dr. Stephen Cowan practica pediatria de peste 25 de ani. Acestea sunt 11 lucruri pe care orice parinte si-ar dori sa le stie. "Am observat o viziune mai adanca asupra sa sanatatii si acestea sunt niste lectii nepretuite". Invata din experienta lui Stephen Cowan:

Foto: Shutterstock.com; tata, baiat

5. Copiii sunt invatatorii nostri spirituali

Deschide-ti ochii si inima, copiii iti ofera o noua perspectiva asupra vietii, o intelepciune uitata surprinzatoare.

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

Cand un copil iti "intinde coardele", nu uita, acestea sunt coardele tale si nu ale lui. Ia-ti timp si incearca sa intelegi si sa vezi ceea ce copilul tau are sa te invete. Reusesti sa iti deschizi calea catre propriul sine, care este transformatoare atat pentru tine, cat si pentru copilul tau.

6. Un simptom este modul in care corpul ne transmite ca ceva trebuie sa se schimbe

Educatia medicala este concentrata mai mult pe stoparea unui simptom, dar aceasta e ca si cand i-am spune corpului: taci din gura! Nu avem incredere in inteligenta corpului. Ne gandim prea mult si apoi ne este teama de sentimentele din corpul nostru.

Citeste si:
Top 7 cele mai frumoase insule grecești
Top 7 cele mai frumoase...

Dar copiii m-au invatat ca simptomele ca febra, de exemplu nu sunt neaparat problema. Ci acel ceva care a cauzat febra, este problema. Temperatura este modul prin care corpul incearca sa faca fata la cele ce se intampla.

7. Fii pregatit

E o stare de asteptare care fie iti da incredere, fie teama. Mai degraba decat sa ne fie tot timpul teama pentru sanatatea copiilor nostri, este mai bine sa cunoastem metode naturale prin care ii putem ajuta pe copii sa isi revina din boala repede si eficient: nutritie buna, hidratare, odihna si exercitii. Dar cel mai important? Mai bine decat sa te concentrezi pe cat de des se imbolnaveste copilul tau, celebreaza momentele cand este bine!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri