7 Ianuarie 2013 publicat în Psihologie 23 share-uri

80% dintre persoanele afectate de depresie pot sa se recupereze complet daca urmeaza un tratament corespunzator imbinat cu sedinte de psihoterapie. Afla de la Dr. Psihiatru Gabriel Diaconu cat de important este tratamentul medicamentos in vindecarea depresiei si cum sa faci diferenta intre depresie si tristete.

Comunicat de presa

Depresia reprezinta, la nivel global, una dintre cele mai frecvente cauze care afecteaza starea de sanatate mentala. Iar tratamentul este o componenta de baza in ameliorarea starilor depresive, implicit si vizita la psihiatru.

Depresia clinica este una dintre bolile psihice care are cea mai mare rata de vindecare. De fapt, mai mult de 80% dintre persoanele afectate de depresie pot sa se recupereze complet daca urmeaza un tratament corespunzator imbinat cu sedinte de psihoterapie.

Tratamentul te vindeca, lipsa lui te afecteaza puternic

,,Un episod depresiv major netratat se intinde pe parcursul a 6 luni de suferinta, uneori mai mult. El devine diagnosticabil inca din prima saptamana cand se circumscrie sindromul depresiv cu dispozitie alterata, anhedonie, tulburare severa a somnului si a apetitului, nu rareori suicidalitate s.a.m.d. Pentru a fi eligibil de un diagnostic de depresie majora acuta trebuie sa existe minimum doua saptamani neintrerupte de simptome.


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Prin ecologia unui episod depresiv fac trimitere la remisia lui probabila asa cum o astepti si care poate, sau nu, sa apara. Astfel, fara interventie de nici un fel episodul acut de depresie poate dura jumatate de an sau mai mult. In acest interval de timp, mai ales la inceputul bolii depresive, o proportie exagerat de mare comparat la populatia generala (dar totusi mica in raport cu totalitatea celor suferind de depresie majora) vor incerca sa se sinucida si nu putini din ei vor muri prin suicid daca nu exista o interventie sustinuta de profesionist.

Prin asta depresia e o boala cu potential letal. Prin durata lunga a episodului depresiv netratat e una dintre bolile cu cel mai mare potential morbid, comparabila cu boli infectioase acute ale ficatului, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.”, ne-a spus medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Rezultatele tratamentului sunt prompte

Depresia poate fi tratata, chiar si in cazul formelor grave. Cu cat o persoana depresiva este tratata mai repede cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. De asemenea, promptitudinea tratamentului depresiei reduce semnificativ probabilitatea recurentei.

,,Medicatia antidepresiva scurteaza timpul catre remisie de la luni la saptamani, uneori zile. Ce studiile nu vor mentiona, dar ce vede clinicianul e o veritabila <<trezire la viata>> a pacientului lui. Somnul se normalizeaza, iritabilitatea scade, dispozitia intens pesimista si marcata adeseori de idei delirante de vina, de inutilitate, de moarte se imbunatateste, pacientul depresiv care reactioneaza corect la medicatie isi reia activitatile si va spune, subiectiv, ca se simte <<mai bine>>.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri