10 August 2012 publicat în Psihologie 162 share-uri

Visul fiecareia dintre noi este sa avem o relatie frumoasa, sanatoasa si echilibrata. Totusi, din cauza unor mici greseli psihologice (ale noastre sau ale partenerului), aceasta se poate destrama cu usurinta. Care sunt cei mai comuni 5 factori cu efecte negative asupra vietii noastre de cuplu?

3. Lipsa de sinceritate din relatie.

O relatie se construieste pe fundatia solida a dragostei si respectului. Atunci cand partenerii au incredere totala unul in celalalt, iubirea dintre ei va inflori, iar relatia va fi armonioasa si trainica. Lipsa de sinceritate, tradarea si minciunile vor aduce energii negative in viata de cuplu si vor deschide rani pe sufletul persoanei de langa noi. Cum bine stim, unul dintre principalele motive pentru care majoritatea relatiilor se incheie este inselatul.

Sfat: Fii intotdeauna sincer/a. Desi acest lucru nu este usor intotdeauna, cu siguranta este benefic. Sinceritatea va intari relatia formata in timp si va creste increderea dintre tine si partener. La fel, cere-ti scuze pentru greselile pe care le faci si argumenteaza-ti alegerile atunci cand acestea il deranjeaza pe cel de langa tine.

Image © Shutterstock - 465346

4. Controlul/acapararea totala a partenerului de relatie.

Exista suficiente persoane care, atunci cand sunt intr-o relatie cu cineva, incearca sa isi controleze partenerul. Acest lucru poate avea consecinte negative pentru cel controlat deoarece astfel el isi pierde adevarata identitate si incepe chiar sa se simta respins emotional.

Sfat: Accepta-ti partenerul asa cum este el pentru ca asa v-ati indragostit unul de celalalt.

5. Capitolul financiar.

Relatiile se dezvolta prin sentimente, prin dragoste si incredere. Totusi, din anumite motive, capitolul financiar a devenit in ultimul timp un motiv major al destramarii cuplurilor. Desi banii ne ajuta sa mentinem relatia/familia fericita, ei nu sunt esentiali pentru armonie.

Sfat: Asigura-te ca relatia in care esti implicat/a se bazeaza pe dragoste si respect, si nu pe bani.

Foto front si main © Dreamstime - 14662900

Iti recomandam si Cele 15 pacate zdrobitoare care distrug relatia de cuplu.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri