In ultimii treizeci de ani, hipnoza a evoluat foarte mult. Aceasta metoda, folosita in trecut doar pentru a trata indispozitii psihologice sau pentru spectacol a devenit in zilele noastre o unealta de manipulare ce poate determina oamenii sa faca o arie larga de lucruri.

Erickson a descoperit noi modalitati de a induce hipnoza, permitandu-le celor 50% din persoanele ce nu puteau fi hipnotizate (aparent) sa traiasca aceasta experienta iesita din comun. Asadar, data viitoare cand ne intrebam daca hipnoza functioneaza cu adevarat, trebuie sa avem in vedere ca este posibil ca specialistul in hipnoza sa nu fi folosit metoda potrivita pentru personalitatea noastra.

Asadar, pentru a hipnotiza o persoana, specialistul in hipnoza trebuie mai intai sa identifice care tip de sugestie functioneaza cel mai bine asupra ei. Odata facut acest lucru, inducerea starii de hipnoza are loc relativ usor. De aici tragem concluzia ca hipnoza nu poate fi niciodata o inselatorie, escrocherie, ci poate doar sa aiba eficienta sau nu, in functie de specialistul ce o induce.

Cum functioneaza hipnoza asupra mintii? Hipnoza ne induce o stare de constienta relaxata, insa concentrata. In aceasta stare de liniste, mintea noastra accepta extraordinar de usor sugestii ce intra direct in gandurile noastre si ne influenteaza sau chiar schimba convingerile sau atitudinea. Dupa cum stim, toate actiunile noastre provin din ganduri, iar atunci cand gandim diferit, actionam diferit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Mituri comune despre hipnoza

Mitul 1: In starea de hipnoza nu suntem constienti.

Gresit. Starea de hipnoza este o stare in care mintea noastra este relaxata, insa suntem total constienti de ceea ce se intampla in jurul nostru. Detinem control si putem accepta sau respinge o sugestie. Mai mult, putem iesi din hipnoza oricand dorim sa facem acest lucru.

Mitul 2: Sub hipnoza, oamenii se poarta nebuneste.

Cei care cred acest lucru probabil au vazut un spectacol de hipnoza ce este o forma extrema a acestei discipline, facuta special pentru a distra un public. In realitate, hipnoza ajuta persoanele sa isi schimbe viata in bine, lucru ce inseamna ca nici in aceasta stare nu vor face ceva ce nu fac in mod normal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri