Comunicat de presă
Situat pe Bd. Theodor Pallady nr. 49A, în sectorul 3 al Capitalei, HUB-ul oncologic dispune de echipamente medicale de ultimă generație și oferă soluții personalizate pentru diagnosticare și tratament. Proiectul are în centru inovația tehnologică în domeniul oncologic și grija față de pacient, în contextul în care cancerul reprezintă una dintre cauzele principale ale mortalității în România.
Conform datelor publicate în State of Health OECD, în 2020, mortalitatea cauzată de toate tipurile de cancer a reprezentat unul din șase decese (16,7 %) în țara noastră[1], printre acestea cancerul pulmonar fiind cea mai frecventă cauză de deces, urmat de cancerul colorectal și de cancerul de sân, iar cancerul de prostată și cel de col uterin regăsindu-se, la rândul lor, în topul afecțiunilor pentru bărbați, respectiv femei.
Ce este un HUB integrat și ce beneficii aduce pacienților un astfel de centru
Unul dintre cele mai importante aspecte în lupta cu bolile oncologice este reprezentat de timp, fiind esențial ca între diagnosticul cancerului și începerea tratamentului să existe o perioadă cât mai scurtă, pentru ca pacientul să aibă șanse cât mai mari de recuperare. Un HUB oncologic integrează, într-un singur loc, toate specialitățile medicale, oferind un avantaj extraordinar pentru astfel de cazuri.
Dotat cu tehnologie de ultimă generație, HUB-ul oncologic Pallady pune pacientul în centrul atenției, oferindu-i sprijin complet din partea unei echipe multidisciplinare de experți. De la diagnosticare, tratament și recuperare, până la monitorizarea post-terapie, pacienții beneficiază de servicii medicale integrate într-un singur centru. Acestea includ analize de laborator, investigații imagistice, radioterapie și programe de recuperare medicală, toate concepute pentru a crește confortul, a îmbunătăți comunicarea medicală și a maximiza eficiența terapiei.
Dr. Filip Zarma, medic primar radioterapie, subliniază la rândul său: „Radioterapia modernă și medicina nucleară din cadrul HUB-ului oncologic oferă pacienților oncologici din România acces la tratamente precise și eficiente, care reduc semnificativ timpul de așteptare și sporesc șansele de recuperare. Această platformă integrată este gândită să sprijine pacienții pe tot parcursul luptei cu boala, combinând tehnologii avansate cu o echipă multidisciplinară dedicată.”
30 de specialități medicale și investiții de peste 16 milioane de euro
În ansamblul său, Campusul Medical Pallady, deschis de REGINA MARIA la finalul anului 2024, este este cea mai mare infrastructură medicală privată din sectorul 3, cu o suprafață de peste 5.000 mp și o investiție inițială de 16 milioane de euro. Campusul este conceput ca un centru integrat de excelență, oferind acces la peste 30 de specialități medicale, o clinică stomatologică – Regina Maria Dental Clinics, laborator de analize, un centru de recuperare Kinetic Sport & Medicine, și un HUB oncologic modern.
Inaugurarea Campusului Medical Pallady a reprezentat un moment definitoriu în cei 30 de ani de existență ai Rețelei de sănătate REGINA MARIA, un brand recunoscut pentru inovație și performanță în domeniul medical din România. Prin această investiție majoră și lansarea HUB-ului oncologic, REGINA MARIA își reafirmă poziția de lider în furnizarea serviciilor medicale de top, răspunzând cu dedicare nevoilor complexe ale fiecărui pacient. HUB-ul oncologic din Campusul Medical Pallady își propune să devină un punct de referință pentru oncologia din România, oferind soluții inovatoare și multidisciplinare pentru tratarea cancerului.
[1] State of Health OECD - Profilul de țară pentru România 2023
Sunt redactor Garbo de ceva timp (probabil o crâmpeie în infinitatea universului) și o mică parte din identitatea mea se regăsește și în această căsuță virtuală a lucrurilor frumoase. Am absolvit Facultatea de Litere și...
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.