Fie că sezonul estival ne surprinde citind în hamacul din curtea bunicilor, practicând un sport în cel mai apropiat parc din cartierul în care locuim, ori relaxându-ne pe o plajă îndepărtată sau în vârf de munte, aerul de vacanță își face simțită prezența la orice altitudine ne-ar găsi.

Comunicat de presă

Furați deseori de peisaj, tindem să cădem foarte ușor în capcana deshidratării. Însă, pentru a ne bucura cu adevărat de zilele însorite de vară, fie ele la birou sau în vacanță, este esențial ca alegerile sănătoase să devină un stil de viață. Fără să ne dăm seama pe loc, ele ne influențează starea de bine, tonusul și vitalitatea pe termen lung.

O reclamă pe care o știm cu toții și care răsună ca un ecou spune cam așa: „Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minimum doi litri de lichide”. Să fie mit sau chiar un adevăr? Întrerupem programul obișnuit și dăm o notă comică acestui îndemn atât de prezent pe posturile radio, TV sau ca parte integrantă a reclamelor de pe YouTube: prin hidratare, copiii înțeleg sucuri, femeile cafea, iar bărbații bere. Deși am crede că este un mit și tindem să neglijăm acest aspect, scenariul ideal este acela prin care consumul de lichide bogate în zahăr, cofeină sau alcool să fie o alegere cât mai des ocolită.

Acum că am convenit că hidratarea corectă este un pas esențial pentru a traversa cât mai ușor zilele caniculare, nu ne rămâne decât să punem în aplicare cele mai bune practici. Din păcate, însă, nu este atât de ușor să le adoptăm când știm că suntem constrânși, atunci când „trebuie”. Soluția? Putem folosi mai degrabă psihologia inversă pentru a ne convinge că abordând hidratarea într-un mod diferit, vom remarca mult mai bine și beneficiile acesteia.

O băutură cu iz de vacanță îți asigură și hidratare pe măsură

Așa cum ideea unei binemeritate vacanțe în destinația preferată te încântă și îți dă motivația de a duce la bun sfârșit task-urile chiar și în cele mai toride zile, la fel te poți bucura și de hidratare, gândindu-te că poți avea la dispoziție o varietate de arome de încercat, care îți vor îmbunătăți experiența prin explozia de gusturi.

Ediția limitată de microdrinks Koko Piña de la Waterdrop este gata să-ți încânte papilele gustative și să te însoțească în orice moment al zilei. Care este particularitatea acestor cuburi fructate cu aromă de ananas și nucă de cocos și de ce pot fi ele un aliat de nădejde în hidratarea estivală? Sunt obținute din extracte naturale de fructe, nu au zahăr adăugat și reprezintă o alternativă sănătoasă pentru băuturile răcoritoare îndulcite pe care le găsim deja pe piață.

Colecția de Microdrinks Koko Piña de la Waterdrop revine și anul acesta, tot în ediție limitată, alături de o serie de recipiente sustenabile cu design animat pe care le putem asorta foarte ușor ținutelor de vară și pentru care putem opta pentru a proteja mediul înconjurător.

Care sunt cele mai bune practici de hidratare în sezonul estival?

Un aport zilnic optim de lichide este esențial pentru un organism sănătos. Cu atât mai mult în zilele extrem de călduroase care sunt tot mai greu de suportat de la o vară la alta. Iată câțiva pași mici, dar foarte importanți pentru a preveni deshidratarea:

  • Achiziționează o sticlă reutilizabilă de apă care îți place și păstreaz-o cu tine în permanență, chiar dacă pleci pe distanțe scurte;
  • Elimină carbogazoasele și băuturile care conțin îndulcitori. Conținutul de zahăr din băuturi favorizează deshidratarea;
  • Consumă înghițituri mici de apă, aproximativ 200 ml la fiecare oră;
  • Folosește o aplicație care îți reamintește să te hidratezi;
  • Nu bea lichide prea reci, dar consumă mai multe decât în restul anului.

Nu în ultimul rând, reține și că nu este indicat să aștepți să ți se facă sete. În funcție de efortul pe care îl depui, atât pe perioada verii, cât și în restul anului, consumă suficiente lichide și asigură-te că monitorizezi cantitatea zilnică.

Hidratarea corespunzătoare vine cu numeroase beneficii pentru starea generală de bine, iar în mod particular accelerează digestia, ajută la eliminarea toxinelor din corp și te ajută să te bucuri de un somn mai bun. Totodată, îmbunătățește circulația sanguină, este benefică pentru sănătatea pielii și a articulațiilor, reglează temperatura corpului și menține buna funcționare a creierului.

Sezonul estival ne bate la ușă, iar nouă nu ne rămâne decât să ne bucurăm cum se cuvine de temperaturile ridicate din termometre și să rămânem hidratați în orice destinație de vacanță vom acosta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri