Persoanele cu deficiențe importante de vedere au un motiv de bucurie: Biel Glasses și Panasonic au creat ochelarii inteligenți care vin în sprijinul lor. Astfel, cei care se confruntă cu diminuarea vederii periferice (cunoscută în mod obișnuit sub numele de "tunnel vision"), ca efect al unor boli precum glaucomul și retinita pigmentară sau care s-au confruntat cu dezlipire de retină, accident vascular cerebral, retinopatie diabetică etc. vor beneficia de o îmbunătățire a vederii și a mobilității, cu ajutorul acestor ochelari.

Comunicat de presă

Biel Glasses este un start-up cu sediul în Barcelona care dezvoltă ochelari inteligenți pentru a rezolva problemele de mobilitate ale persoanelor cu deficiențe de vedere, permițând o îmbunătățire semnificativă a autonomiei acestora. Compania a fost înființată de un medic și de un inginer care doreau o soluție pentru Biel, fiul lor, care s-a născut cu deficiențe de vedere. Tehnologia Biel Glasses folosește inteligența artificială și robotica pentru a analiza și înțelege imaginile preluate, și realitatea mixtă pentru a le adapta la nivelul vederii pacienților.

Produsul realizat în comun cu Panasonic integrează ochelarii VR Panasonic cu capacitate HDR 5.2K și greutate redusă cu tehnologia Biel Glasses pentru deficiențe de vedere. Prin adoptarea ecranelor μOLED și a lentilelor de tip pancake pentru afișarea imaginii ochelarilor inteligenți, au fost obținute dimensiuni compacte, greutate redusă și consum redus de energie. Acest lucru facilitează deplasarea independentă și reduce efortul de utilizare.

Datoriă acestor ochelari inteligenți utilizatorii pot să perceapă obstacolele și alte pericole, astfel încât să se poată deplasa în siguranță și în mod independent.

Cum funcționează?

Inteligența artificială și robotica sunt utilizate pentru a analiza în timp real conținutul spațiului. Acesta este captat de camere și senzori, care detectează totodată riscurile pentru mobilitate cum ar fi diverse obstacole precum trepte, gropi etc. Realitatea mixtă este apoi utilizată pentru a le notifica într-un mod în care utilizatorul să le poată percepe, prin intermediul unor indicații grafice adaptate la nivelul de vedere al utilizatorului.

Ochelarii intelgenți benefeciază totodată de funcții pentru îmbunătățirea vederii, cum ar fi mărirea/micșorarea, contrastul, claritatea și adaptările la condițiile de lumină.

Experiența Panasonic

Panasonic a început studierea aplicațiilor VR în anii 1980, iar primul simulator VR din lume pentru bucătării premium a fost introdus pentru utilizare comercială în anii 1990. De atunci, Panasonic urmărește în mod continuu studii de cercetare și dezvoltare ale tehnologiilor VR.

În octombrie 2022, la AWE (Portugalia), Panasonic și-a prezentat cei mai recenti ochelari VR, care se bazează pe un prototip anunțat la CES 2020. Panasonic lucrează în acest proiect cu marca Shiftall Inc., care este o subsidiară 100% a Panasonic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri