Noul proiect EU Youth Cinema: Green Deal prezintă filme europene remarcabile, pe teme precum sustenabilitatea, protejarea climei și responsabilitatea socială. Primele filme vor rula în săptămâna în care sărbătorim Zilele Europei, din 5 până pe 9 mai, în cinematografele Cineplexx din București.

Comunicat de presă

Schimbările climatice și degradarea mediului reprezintă amenințări reale la adresa Uniunii Europene și a întregii lumi. Organizatorii proiectului EU Youth Cinema: Green Deal vor să impulsioneze entuziasmul tinerilor privind atingerea obiectivelor din Pactul Verde al UE, punându-le la dispoziție filme remarcabile, discuții conduse de experți și un concept didactic complex. Proiectul debutează de Zilele Europei, pe 5 și 9 mai, în Austria, Croația, Macedonia de Nord, România și Slovenia, atât în ​​cinematografe, cât și pe o platformă de streaming online.

Întregul program - proiecții de cinema și streaming - este gratuit pentru clasele de elevi și grupurile de tineri care sunt înregistrate de către profesorii sau însoțitorii lor folosind formularul online.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

„Suntem foarte mândri să facem parte din acest proiect și să sprijinim subiecte importante pentru noi toți, dar mai ales pentru următoarele generații. Filmul a fost și va fi întotdeauna o expresie artistică unică, ce ne permite să ne exprimăm emoțiile și să spunem o poveste într-un mod foarte intens. Filmul este o reflectare a societății și este adesea modelat de timpul și provocările în care trăim, astfel că are șansa să atingă emoțional mai multe generații, în special pe cele mai tinere. Filmul este un păstrător al memoriei și un intermediar cu vocație de povestitor, care nu poate îmbătrâni niciodată, pentru că renaște cu fiecare nouă generație. A fost și va rămâne o modalitate excelentă de a ajunge la publicul tânăr”, spune Christof Papousek, CFO și co-partener al Cineplexx.

Leagăn pentru toată copilăria

Parteneri de încredere din regiune

Proiectul, inițiat și coordonat în mai multe țări de către LET’S CEE Film Festival, este cofinanțat de Uniunea Europeană și sprijinit de o serie de parteneri, inclusiv de grupul Cineplexx International, precum și de mai multe ONG-uri europene. Asociația ENKIDU, din București, susține proiectul în calitate de partener pentru evenimente cinematografice din România.

25 de filme europene care inspiră un mod de viață sustenabil

Lansat în Anul European al Tineretului 2022, pe o perioadă totală de 24 de luni, Youth Cinema: Green Deal oferă un program continuu, cu o puternică abordare multiculturală și cu accent pe informare și educație cu privire la agenda verde. Proiectul atrage atenția asupra provocărilor ecologice și promovează un stil de viață sustenabil. Selecția constă în 25 de filme europene, care vor fi prezentate în cinematografele Cineplexx din 20 de orașe europene de pe teritoriile Austriei, Croației, Macedoniei de Nord, României și Sloveniei, precum și pe o platformă de streaming online. Programul educațional este completat de ateliere, conferințe, discuții și materiale didactice.

Ecranizări de Zilele Europei, în 5 și 9 mai

„Să înceapă filmul!” se va auzi pe 5 mai la București, Hohenems, Maribor, Salzburg, Skopje, Split și Viena. Filmul documentar din Macedonia de Nord – HONEYLAND - nominalizat la două premii Oscar, va fi proiectat în aceste cinematografe. Începând din aceeași zi, filmul MORE THAN HONEY (Elveția/Germania/Austria) va fi disponibil online. Elevii și studenții nu sunt singurii care vor beneficia de oferta de streaming online. Pe lângă o gamă largă de conținut multimedia, filmul de animație ucrainean PRYCHYNNA. POVESTEA IUBIRII va fi oferit gratuit oricărei persoane care-și dorește să-l vadă. Acest baladă artistică cinematografică este o „imagine simbolică a Ucrainei, care luptă pentru viață, independență și libertate”, după cum explică regizorul Andrei Șcerbak. Cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în Austria, vizionarea filmului va fi disponibilă gratuit, între 9 și 31 mai, prin intermediul http://www.euyc.green/.

Materialele vizuale dedicate proiectului EU Youth Cinema și EU Green Deal pot fi găsite aici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri