Abia a început luna mai, dar recunoaște că visezi deja la vacanță, la visare. Încet, dar sigur ar fi bine să ne pregătim pentru întâlnirea cu soarele. Regim, sport, tratamente corporale, faciale, dar și noi ritualuri pentru păr. Păi sigur că da. Și părul are nevoie de protecție solară. Mai ales acum când vine vara peste noi. De ce? Pentru că este expus unei cantități mai mari de raze UV, iar intensitatea acestora este mult crescută. Soarelui i se adaugă vântul, apa sărată, clorul. Rezultatul? Un păr uscat, poros, cu o culoarea mată, fără strălucire.

Comunicat de presă

„Razele UV de tip A și B deteriorează pigmentul din firul de păr (foto-decolorare). Rezultatul? Culoarea devine mată, își pierde luciul și caracterul vibrant. Cele mai afectate de soare sunt părul blond și cel arămiu.”, spune Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals.

1. Protecție solară

Sper că ai înțeles că și părul are nevoie de protecție solară. Atât înainte, cât și după expunerea la soare. De ce? Pentru a putea reduce pe cât posibil impactul negativ al factorilor externi. „În perioada verii, părul trebuie tratat diferit. E important să punem accent pe produse de îngrijire și tratamente special create pentru această perioada, produse cu protecție UV. Recomandarea mea? Wella Invigo Sun – o gamă care stă de strajă și culorii, dar și texturii firului de păr”, ne explică specialista.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SEBASTIAN Professional anunță lansarea inovației PENETRAITT OVERNIGHT SERUM, cu acid hialuronic și niacinamidă Cadouri de Crăciun pentru întreaga familie Sezonul acesta se poartă culorile deschise

2. Scalp protejat

E bine să știi că nu doar părul are de suferit, ci și scalpul, cu toate că este acoperit de fire de păr. Dacă există problema alopeciei androgenetice, atât la femei, cât și la bărbați (chelie), problema este evidentă și foarte gravă. Firul de păr conține aprox. 10% apă, care este baza unui păr sănătos. Acest conținut determină elasticitatea, forma și capacitatea de modelare a părului. Părul este igroscopic, adică are capacitatea de a absorbi sau elibera molecule de apă, în funcție de gradul de umiditate din aer.

3. Culoare vibrantă

“Atunci când folosim produse speciale cu factor de protecție destinate părului, cuticula este mai puțin poroasă, strălucirea și rezistența firului de păr nu este afectată, iar culoarea își păstrează intensitatea.

Produse și styling: la ce să fii atentă, pentru sănătatea părului tău Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Străluciri fabuloase cu reflexe metalice și de pietre prețioase: 20 de idei de machiaj extravagant și strălucitor pentru Revelion

În ceea ce privește împrospătarea și aplicarea culorii, stilista Wella Professionals ne sfătuiește următoarele: „vopsirea părului nu ar trebui sa fie un impediment atunci când plecăm în concediu, însă este IMPERIOS NECESAR să protejăm culoarea în timpul expunerii la soare. Și revin la Wella Invigo Sun. Totodată, dacă mergi la piscină, ține aproape de o cască, deoarece apa cu clor mătuiește culoare, o schimbă, o degradează – și mă refer mai ales la nuanțele de blond rece”.

Ritualul de îngrijire pe timp de vară poate părea un pic mai complicat, însă contează doar să alegi cu grijă și cu înțelepciune produsele cosmetice din trusa de vacanță. Pentru că este inevitabil ca structura firului de păr să nu fie afectată de soare, vânt, apa cu sare, clor, nisip. Așadar, dacă vrei să revii din vacanță cu un păr de divă, atunci e obligatoriu ca, după expunerea la soare, să îți regenerezi echilibrul hidric din firul de păr”, adaugă Antoaneta.

Style tips pentru zilele ploioase de toamnă CADOURI EMBLEMATICE ÎN STILUL CLASIC PREP REINTERPRETAT 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

4. Rehidratare

După expunere la soare, părul are nevoie de o îngrijire intensă de refacere a structurii și a echilibrului hidric natural. Avem nevoie de un produs care să ajute la repararea structurii interioare și să ofere stabilitate și hidratare (vitamin B5/ Panthenol, Aminoacizi.) Ca rezultat vom obține un păr suplu, strălucitor, plin de viață.”, adaugă specialistul Wella Professionals.

5. Clorul din apă

Mersul la piscină are multe beneficii, însă uite de ce trebuie să ții cont. Părul tău este mai casant și devine mai fragil după o vizită la piscină? Cauza principal? Clorul. Un element care îți poate deshidrata și usca excesiv părul.

Dacă piscina reprezintă o placere reală pentru stilul tău de viață, uite ce schimbări trebuie să iei in calcul. Asta dacă vrei să ai grijă de părul tău! Șamponul, masca sau uleiuri de păr sunt câțiva dintre aliații care îți pot reenergiza poadoaba capilară!

SPA la tine acasă: de ce ai nevoie pentru o zi de răsfăț Când este Black Friday (Vinerea Neagră) în 2022 și ce zile de reduceri au stabilit marile magazine? Marion Cotillard, strălucitoare și fascinantă, alături de Cosmina Stratan, în Frate și soră, un film despre secrete de familie

Urmează aceste trucuri pentru a obține un păr ca de sirenă!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri