Retailerul românesc de optică Lensa: vânzări de 16 milioane euro în 2021 și investiții de circa 2 milioane euro în extinderea lanțului de magazine la nivel național

Lensa a încheiat 2021 cu vânzări de 16 milioane de euro (79 milioane lei), în creștere cu 50% față de 2020; Rețeaua de magazine la nivel național a fost extinsă cu opt unități noi, în urma unei investiții de circa 2 milioane de euro.

Comunicat de presă

Lensa, magazin de optică din România, a încheiat anul 2021 cu vânzări de 16 milioane euro, în creștere cu 50% față de anul precedent, ajungând la o cifră de afaceri cumulată în cei 8 ani de existență de 37,3 milioane euro. În urma unor investiții totale de circa 2 milioane de euro, Lensa a deschis în 2021 opt magazine noi în România, dotate cu cabinete optometrice proprii și a încheiat anul cu o rețea de 15 showroomuri la nivel național.

Cea mai mare investiție, în valoare de 750.000 de euro, a fost alocată deschiderii celui mai mare showroom de optică din Europa Centrală și de Est, în București, a cărui suprafață depășește 1.000 mp. De asemenea, Lensa a deschis în 2021 alte șapte magazine și în Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Arad și Oradea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Spor la dăruit de Crăciun cu SMYK! SMYK îl ajută pe Moș Nicolae cu noi reduceri în catalogul de iarnă SMYK îl ajută pe Moș Nicolae cu noi reduceri în catalogul de iarnă

„Creștem valoarea investițiilor în rețeaua de showroomuri Lensa progresiv. Anul trecut am inaugurat opt unități, dublu față de cele deschise în 2020. Prin urmare, a fost și anul cu cele mai mari investiții în expansiune. Suntem bucuroși de rezultatele pozitive pe care le înregistrăm an de an și suntem încrezători că în 2022 ne vom atinge toate obiectivele de business pe care ni le propunem. Avem în plan pentru anul acesta deschiderea a cel puțin opt magazine noi și vânzări de minimum 19 milioane de euro”, a declarat Daniel Crăciun, CEO și fondator Lensa.

Datorită expansiunii la nivel național, segmentul care a generat cea mai importantă creștere în vânzări a fost cel al ochelarilor de vedere, susținut și de serviciul de consultații gratuite pus la dispoziție de către companie clienților săi. Pe locul al doilea s-au poziționat ochelarii de soare, iar pe locul al treilea lentilele de contact.

PRIMARK ÎȘI LANSEAZĂ OFERTA EXTINSĂ ÎN ROMÂNIA PE 15 DECEMBRIE SMYK reduce prețurile de Black Friday la o gamă variată de produse PRIMARK A DESCHIS PRIMUL MAGAZIN ÎN ROMÂNIA

În 2021, Lensa a depășit 330 de mii de comenzi în magazinele din țară și pe Lensa.ro și a oferit peste 220 de mii de consultații optometrice gratuite.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri