Kaufland România anunță „Pe Limba Românilor”, un proiect digital inedit care promovează expresiile populare inspirate din patrimoniul gastronomic românesc. Proiectul va include un show de comedie și un dicționar vizual, realizate în parteneriat cu actori și ilustratori români.

Comunicat de presă

Încă din vremuri străvechi, mâncarea a fost una dintre principalele preocupări ale românilor. Și atât de mult au apreciat românii mâncarea, încât în graiul românesc au pătruns expresii cât mai diverse și creative. „Pe Limba Românilor” face parte din inițiativa Kaufland pentru dezvoltarea identității de brand a mărcii proprii „K-Vreau din România” și are ca obiectiv reconectarea românilor cu ceea ce ne face deosebiți: limba română, înțelepciunea și umorul popular asociat cu mâncarea.

În curând, Kaufland difuzează „Pe Limba Românilor”, un show online de tip edutainment. Gazda emisiunii va fi stand-up comedian-ul Cristi Popesco, alături de „Băiat”, un personaj savuros interpretat de actorul Vlad Basarabescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

În cele cinci episoade, aceștia portretizează literlamente expresii autentice românești folosind produsele din gama „Vreau din România”. Printre expresiile ilustrate se regăsesc: „a freca la icre”, „a mânca răbdări prăjite”, „a face cu ou și cu oțet”, „a se bate turcii la gura ta” etc.

În epoca internetului, tot ce e vizual primează. Iar ce înseamnă tradiție autentic românească riscă să rămână blocată pe rafturi vechi și uitate de lume. Alături de regizori, scenariști și ilustratori, am adunat cele mai creative și grafice expresii pentru a realiza primul dicționar ilustrat al expresiilor românești asociate cu mâncare. Credem în importanța patrimoniului cultural și vom continua să susținem conservarea acestuia, pentru generațiile viitoare”, a declarat Alina Golopența, Director Marketing, Kaufland România și Republica Moldova.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Pe lângă cele cinci episoade difuzate în mediul online, proiectul mai include un dicționar vizual al expresiilor românești cu mâncare, realizat în colaborare cu mai mulți ilustratori români. Acesta este primul dicționar de acest fel și cuprinde 30 de expresii românești, care leagă graiul de mâncare.

Proiectul se desfășoară exclusiv în mediul online. Episoadele emisiunii vor fi difuzate integral pe platformele Youtube și Facebook ale Kaufland România, dar secvențe din cadrul acestora și conținut extra vor fi disponibile și pe restul platformelor de social media ale Kaufland România: Instagram și TikTok. Detalii despre proiect se regăsesc și pe site-ul Kaufland: kaufland.ro/pe-limba-romanilor.

Gama „Vreau din România” cuprinde de la alimente de bază, precum făină, mălai, arpacaș, până la lactate și brânzeturi, peste 90 de tipuri de carne proaspătă și mezeluri, conserve din legume, dulciuri, produse de panificație și răcoritoare (apă, sucuri și siropuri de fructe). Acesta sunt produse făcute exclusiv de producători și furnizori autohtoni, fiind prima marcă proprie a companiei realizată în întregime la nivel local, după rețete cu tradiție, care au trecut testul timpului. Sortimentul numără în prezent un total de aproximativ 150 de produse și se află în permanentă extindere.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri