Peste 50.000 de puieți vor fi plantaţi în Pădurea Comunitară Cama.

Comunicat de presă

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurii, Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Metropolitan Life SAFPAP, a dat startul sâmbătă, 19.03.2022, campaniei de împădurire de primăvară. În cadrul campaniei, 150 de voluntari Metropolitan Life SAFPAP au plantat primii 5.000 de arbori și arbuști la Giurgiu, în interiorul pădurii Cama, prima pădure comunitară din România.

Obiectivul acestei campanii este plantarea manuală a 5.000 de puieți și plantarea mecanizată a altor 45.000 de puieți, totalizând 50.000 de puieți plantați pe o suprafață de 5 hectare din pădurea Cama, situată pe canalul cu același nume, în orașul Giurgiu. Speciile de arbori pentru plantare au fost selectate pe criterii ce țin de potențialul ecologic al zonei, cât și de potențialul peisager al arborilor și arbuștilor. Abordarea structurii vegetale a pădurii și amenajarea gândită în termeni naturaliști, cu scopul de a deveni o pădure sustenabilă, dedicată diversității biologice, fac din această acțiune un demers unic în România.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Asociația Prader Willi București lansează romanul-jurnal „Fiul meu, eroul meu”

Campania de plantare susținută de Metropolitan Life SAFPAP este cu atât mai importantă cu cât îmbunătățirea calității aerului se reflectă în sănătatea și calitatea vieții populației, pădurile urbane având un rol important în a stoca emisiile de carbon, a îmbunătăți calitatea aerului, a crește biodiversitatea și a preveni efectul de seră. Pentru Metropolitan Life SAFPAP, implicarea în inițiative ce promovează un stil de viață sustenabil, cu accent pe mediu și incluziune, constituie o prioritate, compania angajându-se, la nivel global și în România, în activități și demersuri care să contribuie la crearea unui viitor sustenabil.

În același timp, inițiativa de plantare din Giurgiu a fost dublată și de implicarea participanților Metropolitan Life SAFPAP. Astfel, plantarea celor 50.000 de arbori se va face în numele primilor 50.000 de participanți care au solicitat transmiterea informării anuale prin intermediul e-mail-ului și care au renunțat în felul acesta la varianta tipărită pe hârtie a acestei informări, de-a lungul anului anterior.

SARKK & Asociația „Ana și Copiii” Împreună aducem o schimbare în viața copiilor Camelia Potec a vizitat școala braileană din comuna Romanu recent renovată de Asociația BookLand Peste o tonă de haine și peste 400 de ghiozdane complet echipate cu rechizite, în prima etapă a campaniei ,,Școala fără pauză” derulată de Băneasa Shopping City și Asociația Banca de Bine

Misiunea Metropolitan Life SAFPAP este de a fi un partener pe termen lung pentru participanții noștri și pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Angajamentul Metropolitan Life SAFPAP pentru un viitor încrezător și sustenabil se reflectă atât în serviciile noastre, cât și în inițiativele prin care investim într-un mediu înconjurător care să susțină un standard înalt al calității vieții pentru toți consumatorii.”, spune Oana Velicu, Director General Metropolitan Life SAFPAP.

Pădurea Comunitară Cama a fost înființată de Asociația MaiMulteVerde în colaborare cu Studio Poteca, pe malurile canalului cu același nume din orașul Giurgiu. Terenul face parte dintr-o arie cheie în ecologia și biodiversitatea Culoarului verde al Dunării și are potențialul de a crește valoarea patrimoniului natural al orașului Giurgiu și de a deveni un pol de educație și legătură a comunității.

Proiectul Make a Friend: O poveste despre prietenie, unde copiii tipici vin să se joace alături de copiii cu nevoi speciale Campania Acasă Regăsit continuă cu o nouă rundă de înscrieri În Râmnicu Vâlcea se amenajează un Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire

Eu văd Pădurea Comunitară Cama și ca prima școală de științele naturii din Giurgiu, o școală informală pentru toate vârstele. Nu este niciodată prea devreme și nici prea târziu să învățăm despre Natură, despre arbori, plante în general, păsări, pești, insecte și despre cum de fapt toate împreună ne ajută direct să avem o viață mai bună. Giurgiu, practic, are șansa să pună o imensă piatră de temelie la identitate locală modernă și șansa de a avea o platformă unde să se nască o comunitate reală, dedicată naturii.” spune arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe, din cadrul Poteca Studio, partener MaiMultVerde.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri