A fi creativ este garanția succesului în viitorul apropiat, deși sistemele educaționale din prezent sunt în marea majoritate centrate pe memorare și acumulare de cunoștinte, nu pe stimularea creativității.

comunicat de presa

Acest articol începe cu o fotografie pe care te rog să o privești 1 minut. Stai concentrat și absoarbe informația așa cum ea vine către tine. În mod vizual. Nu căuta mai departe. Nu încerca să înțelegi nimic pentru că nu ești într-o competiție în care există timp limitat sau câștigători.

Poți privi în continuare această fotografie în timp ce vei începe să asociezi cuvinte cu ea, cu tot ceea ce tu vezi și simți.

Scrie! 10 cuvinte. 20 cuvinte. 50 cuvinte. 100 cuvinte. Câte cuvinte poți, până când nu mai ai inspirație. Substantive, adjective, verbe, scurte idei, nu contează. Acesta este un exercițiu ce îți dezvoltă creativitatea. Poți exersa ori de câte ori vrei, inclusiv în drum spre birou, în gând. Pare un exercițiu banal, dar nu este. Este vorba despre gândirea divergentă.

În ultima vreme se aduce în discuție din ce în ce mai des conceptul de creativitate. A fi creativ este garanția succesului în viitorul apropiat, deși sistemele educaționale din prezent sunt în marea majoritate centrate pe memorare și acumulare de cunoștinte, nu pe stimularea creativității. Viitorul cere o abilitate pe care prezentul formal nu o cultivă. În același timp corporațiile vor angajați creativi, dar cu normă întreagă, care să nu întârzie la program și care să genereze idei "creative" într-un timp record.

Dr. George Land a realizat o cercetare pe baza căreia a dezvoltat un test de creativitate la cerința NASA pentru a ajuta la selectarea profesioniștilor inventivi. Testul de creativitate a fost apoi aplicat și asupra unor eșantione diferite ale populației. Concluzia a fost că în cea mai mare parte, adulții devin mai puțin creativi, datorită gândirii convergente, analitice.

A fi creativ înseamnă să nu te autocenzurezi, să nu uiți să te joci. Generarea de idei îți va fi de foarte mare ajutor de-a lungul întregii vieți, în momentele când poate vei întâmpina anumite greutăți și vei fi capabil să nu rămâi blocat într-un sistem, într-o idee, într-un tipar.

La o primă privire, fotografia acestei ferigi din Noua Zeelandă fotografiată de PhotoBadgers ne spune: ferigă, pui, pădure, verde, culoare, inspirație, spirală, Golden Ratio, călduros, pufos | 10 | perfecțiune, natură, omidă, fundamental, teorie, proporții, estetic, întrebări, fotografie, blur | 20 | continuitate, atingere, dezvoltare, ciudat, melci de mare, embrioni, închistare, expansiune, bunătate, cerc |30| segmente, artă, obiectve în dezvoltare, soare, protejat, curios/curioasă, punctul pe "i", armată, semnul întrebării, bomboane |40|  acadea, coajă de portocală uscată pe post de ornament Crăciun, paste, melcișori, aglomerație, rural, ochi, te privește un extraterestru, omogen, uniți |50| punct, virgulă, fraged, început, viață, drum, metamorfoză, ramnificare, decizii, decor |60| strategie, aliniere, centrat, catifea  .... nu există limitare.

Suntem PhotoBadgers, pasionați de creativitatea și fotografia aplicate în zona de business, de proiectele de marketing în care ne implicăm și nu în ultimul rând de călătorii. De fapt totul a început într-o joacă de la blogul nostru de călătorie TravelBadgers. Un hobby care ne-a deschis lumea și mintea, care ne-a dat curajul și determinarea de a ne urma visul.

Oamenii din spatele PhotoBadgers suntem noi, Renate și Cătălin Nenciu, foști corporatiști, fiecare cu câte 20 de ani de experiență în Marketing, respectiv Finanțe, care am avut un punct de inflexiune și am hotărât că vrem o schimbare pe plan profesional. Astăzi avem conceptul format din PhotoBadgers și TravelBadgers, dar nu ne vom opri aici … pentru că dincolo de cum facem lucrurile și concretizăm realitatea, există motivația – bucuria că reușim să vă inspirăm.

Suntem culoare, imaginație, vizual.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri