16 Martie 2020 publicat în Noutati 10 share-uri

Din ce în ce mai mulți oameni descoperă că au intoleranță la gluten. Chiar și bebelușii pot avea intoleranță la gluten. Ce trebuie să facem? Să descoperim din timp și să adoptăm o dietă săracă în gluten.

comunicat de presa

Din fericire, există alimente pentru bebeluși, fără gluten, astfel că părinții pot fi siguri de faptul că exclud complet glutenul din alimentația micuțului.

Cine trebuie să adopte dieta fără gluten?

Teoretic, oamenii care suferă de boala celiacă trebuie să evite glutenul, însă și cei care nu au această boală pot prezenta simptome asemănătoare atunci cînd mănâncă gluten.

Care sunt beneficiile dietei fără gluten?

  1. Îmbunătățește sistemul imunitar. Un sistem imunitar deficitar poate dezvolta boli cronice, astfel că este important să ne asigurăm că avem un sistem imunitar puternic, care ne apară de astfel de situații neplăcute.
  2. Nivelul de stres este redus. Chiar dacă, în cazul bebelușilor, nu vorbim tocmai de stres, dieta fără gluten îi ajută să scape de manifestările de anxietate și iritabilitate.
  3. Digestia este îmbunătățită. Exact, eliminarea glutenului va proteja intestinul subțire, partea tractului digestiv în care se absorb multe substanțe nutritive importante. În felul acesta, ne asigurăm că putem absorbi toți nutrienții de care avem nevoie.
  4. Oferă energie. Da, eliminarea glutenului din dietă oferă o stare de spirit bună și o energie debordantă. Bineînțeles, acest beneficiu se manifestă diferit, de la copil, la copil.
  5. Oferă sănătate pielii. Studiile au descoperit o legătură directă între persoanele care consumă gluten și iritațiile de piele, psoriazisul sau eczemele. Astfel, dacă vă confruntați cu astfel de situații, este posibil ca eliminarea glutenului să asigure și o piele netedă și curată.

Ce alimente fără gluten putem da bebelușului?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?
  • Meniuri la tăvițe cu morcovi, cartofi, fasole verde, dovleac, cartofi dulci, porumb și multe alte ingrediente de sine stătătoare sau în combinații diverse.
  • Piureuri la borcan pentru bebe cu morcovi, legume verzi, dovleac, legume de grădină, cartofi și mazăre, fasole verde și multe alte combinații.
  • Pouch sau punguțe pe care bebe le poate savura singur. Un desert delicios pentru un mic aventurier al gustului.

Despre BabyBio Romania

Babybio este un brand de mâncare organică, încă din anul 1996 în Franța și a fost lansat în 2016 în România. Propunem mămicilor noastre o metodă ideală de a proteja sănătatea copiilor: o alimentație bogată în vitamine, fără chimicale și pesticide, și, pe deasupra, cu un gust delicios. Principiile după care ne ghidăm sunt: siguranță, pentru că o mâncare trebuie să fie gustoasă, dar și sănătoasă, profesionalism, pentru că avem grijă de clienții noștri și calitate de la ambalaj, mod de păstrare, ingrediente și până la gust. Compania noastră își propune să atragă atenția asupra importanței alimentației organice în dezvoltarea copiilor, încurajând mamele de pretutindeni să citească foarte atent etichetele produselor alimentare pe care le oferă celor mici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri