"Balsamul previne deteriorarea parului tau. Orice persoana care are parul mai lung de 10 cm poate beneficia de pe urma balsamului, indiferent de tipul de par”, explica cercetatorul Pantene, Dr. Frauke Neuser.

Beneficiile utilizarii balsamului sunt numeroase. In urma utilizarii balsamului, parul are un aspect natural, sanatos si matasos, devine stralucitor si mult mai usor de coafat. Asa cum expertii in domeniu recomanda utilizarea unui hidratant SPF15 in fiecare zi, utilizarea balsamului este recomandata la fiecare spalare.

„Balsamul reduce electrizarea parului si netezeste firele rebele, astfel incat parul este mai usor de aranjat si mai putin deteriorat”, sustine Dr. Neuser.

Vopsirea parului si coafarea lui la temperaturi ridicate necesita utilizarea balsamului. „Daca iti vopsesti parul sau il coafezi la temperaturi ridicate, mareste cantitatea de balsam folosita”, ne sfatuieste Dr. Neuser. „Aceste procese slabesc structura firului de par si, automat, si protectia acestuia, astfel incat trebuie sa prevenim deteriorarile ce pot aparea.”

Atentie la deteriorare!

TIPUL DETERIORARII CAUZAT DE REZULTAT
Mecanic Tratament dur ca ingrijire, periere excesiva incorecta ori stergerea prea puternica cu prosopul Deteriorarea suprafetei firului de par ce poate duce la asprirea acestuia, la lipsa de stralucire si flexibilitate
Termic supra-incalzirea la uscator, ondulator, placi de indreptat parul Initial duce la deshidratare, astfel incat parul devine mai putin flexibil si supus mai mult riscului deteriorarii mecanice.
La uscarea excesiva cu uscatorul sau coafarea la temperaturi ridicate, parul ud se poate arde – ceea ce ar putea duce la ruperea firelor de par
Chimic nuantare, decolorare, ondulare permanenta, indreptare permanenta, expunere solara, apa de mare si apa cu continut ridicat de clor (la piscina) Reactiile chimice deschid sau trec de suprafata firului de par alterand structura, determinand reducerea proteinelor din cortex, lasand firul de par slabit si vulnerabil

In consecinta, indiferent de tipul parului tau, acesta va beneficia de pe urma balsamului iar rezultatul va fi un par mai sanatos. Unele persoane au nevoie de mai mult balsam decat altele – de exemplu, persoanele cu parul des, aspru au nevoie de mai mult balsam pentru a-l mentine flexibil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri