"Balsamul previne deteriorarea parului tau. Orice persoana care are parul mai lung de 10 cm poate beneficia de pe urma balsamului, indiferent de tipul de par”, explica cercetatorul Pantene, Dr. Frauke Neuser.
Regula folosirii balsamului pentru un par ideal? Cu cat supui parul la mai multe schimbari (coafare, periere, utilizarea aparatelor termice), cu atat ai mai multa nevoie de balsam. In stransa legatura cu lungimea sa, tratamentele chimice, utilizarea aparatelor termice si tratamentele mecanice de coafare isi lasa toate amprenta asupra parului.

Coafarea parului scurt are nevoie de aceeasi cantitate mare de balsam ca in cazul parului lung datorita faptului ca parul la nivelul umarului poate avea, in medie, varfurile de 3 ani de zile (imagineaza-ti prin cate a trecut parul tau in acesti 3 ani !).

„Daca parul tau este scurt, ai putea crede ca nu ai nevoie de balsam, insa trebuie tinut cont de faptul ca parul scurt deseori este supus unor tratamente cu produse de stilizare pentru a-l putea aranja si a-i oferi volum”, ne avertizeaza Dr. Frauke Neuser.

Daca cele spuse mai sus nu te-au convins sa iti alegi balsamul preferat, poate te vor convinge informatiile care iti spun ca, daca parul tau nu este intr-o conditie foarte buna atunci este mult mai dificil sa obtii o coafura rezistenta. „Cat de bine rezista parul tau la o coafura noua si cat de usor este el de coafat sunt direct proportionale cu starea parului tau. Din punct de vedere stiintific, stim ca, daca parului tau nu i se aplica balsam asa cum trebuie, atunci este mai putin hidratat si coafura rezista pentru mai putin timp”, adauga dr. Frauke.

PATRU MITURI SI REALITATI despre balsam

MIT : toate sunt la fel.
REALITATE: ingredientele inscrise pe eticheta unui balsam te pot face sa crezi ca toate produsele sunt identice, dar cantitatea, calitatea si modul in care aceste ingrediente au fost incluse in produs conteaza mai mult.

MIT: ingrasa parul.
REALITATE: cand produsele pe baza de silicon au fost pentru prima oara introduse pe piata, au aparut multe povesti despre cum vor afecta ele parul si cum il vor ingrasa, de fiecare data cand astfel de produse sunt utilizate. In ultimele doua decenii, tehnologia care utilizeaza siliconul s-a imbunatatit. Acum ele sunt sub forma de micro-picaturi, depozitate pe suprafata parului, facandu-l mai moale si mai stralucitor. Cercetarile au demonstrat ca aceste picaturi sunt indepartate in momentul spalarii parului, astfel incat nu exista nici un risc al ingrasarii lui.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri