4 Octombrie 2016 publicat în Noutati 3 share-uri

Jurnalisti de top si influencers si-au dat intalnire la o serata parfumata, la Muzeul National George Enescu, o bijuterie arhitecturala in stil Art Nouveau.

Invitatii au fost sedusi de colectia de parfumuri artizanale naturale si de bijuteriile pretioase, de inspiratie traditionala romaneasca. Ar fi lipsit ceva din farmecul serii, daca nu existau delicioasele dulciuri Nana, vinul rosu parfumat si acordurile de muzica clasica, ce amintieau de seratele de altadata. Anca Sina Serea, Livia Graur, Diana Bart, Maria Radu, Adina Halas Hugeanu, Cristina Soloc, Simona Elena Taranu (Digi 24), Camelia Baltoi (Digi 24), Eli Roman, Nuami Dinescu si Andrei Nourescu au fost cativa dintre elegantii invitati ai serii.

Luviane - maestrul parfumeriei naturale - artizanale romanesti

Luviane Atelier de Parfumerie este un brand artizanal romanesc, conceput pentru natural perfumery aficionados, dupa tehnici traditionale foarte vechi. Intreg conceptul brandului integreaza experientele personale ale creatoarei, avand o puternica inspiratie din etnicul romanesc, ce face ca Luviane sa fie un promotor al traditiei si al simbolisticii acesteia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Numele Luviane pastreaza atat registrul personal, cat si emotia generata doar de o creatie autentica si reprezinta o anagrama a numelui fondatoarei Iulia-Victoria Neagoe.

“Am ales acest nume pentru ca am simtit ca sunt o parte din brand. In timp, insa, am aflat, prin intermediul clientelor, ca exista si o mica localitate in Finlanda, Luvia, dar si ca Luvia este o varianta a cuvantului Love. M-a bucurat aceasta asociere a numelui cu iubirea, pentru ca Luviane inseamna iubire pentru traditie, pentru valorile romanesti si pentru oameni”, a declarat Iulia.

Linia de parfumuri are la baza ingrediente naturale dintre care cele mai multe sunt bio, provenind din exploatari agricole ce respecta conditiile necesare. Nu contin sulfati, plumb, parabeni, arome sintetice, propilen glycol sau lauril sulfat, ceea ce reprezinta unul dintre avantajele parfumeriei naturale.

Un alt beneficiu al acestui segment de parfumerie este si folosirea uleiurilor esentiale din flori, seminte, fructe sau plante extrase prin distilare sau presare la rece si care, absorbite prin piele sau inhalate (aromaterapie), ajuta la mentinerea unei stari optime a mintii si a corpului, avand proprietati deosebite: detensionarea stresului, calmare, antiseptic, rol afrodisiac, decongestionant, antiinflamator etc.

Altfel spus, folosirea parfumurilor naturale este cea mai buna alegere atat pentru protejarea organismului, cat si a mediului inconjurator.

Apele de parfum sunt realizate pe baza de infuzii sau macerate si contin uleiuri esentiale, tincturi, extracte, absolute, rasini si alcool de cereale, iar cele solide contin ceara de soia si de jojoba, certificate bio.
Ambalajul este reciclabil, cutiile fiind realizate hand-made, din pulpa, fara continut de lemn si clor, provenita din paduri bine gestionate, iar panza de borangic, din interiorul cutiei, este realizata la razboi manual, intr-un atelier din Romania.

Linia de parfumerie Miresme Romanesti cuprinde patru parfumuri de dama: Mister, Dryada, Matronalia si Kotys, un parfum pentru copii, Zana Florilor, un parfum barbatesc, Darzalas si un parfum editie limitata de Craciun, Neios.

Fiecare dintre cele patru parfumuri de dama corespunde unei etape din viata femeii, asa cum face trimitere si denumirea.

Mister este primul parfum creat si cel care a devenit, in scurt timp, un best-seller. Are note florale de ylang-ylang, lemn de santal si iasomie si este dedicat femeii senzuale, mature, care stie cum sa provoace.

Dryada este inspirat de sarbatoarea Sanzienelor si corespunde perioadei de inceput, de seductie ludica, in cautarea perechii. Este un parfum floral-oriental, ce are la baza doua ingrediente cu simbolistica puternica: busuioc si iasomie, completate de notele orientale de patchouli.
Busuiocul este o planta purtatoare de noroc, iar iasomia este una dintre florile de bun augur, de daruit de Dragobete.

Matronalia este parfumul inceputului vietii de familie si are ca inspiratie sarbatoarea de inceput de an a romanilor, Matronalia . Este un parfum oriental, usor condimentat, cu note de patchouli, scortisoara si anason.

Kotys este parfumul dedicat mamei, Kotys fiind Zeita Mama in mitologia traco-romana. Este un parfum ale carui ingrediente reprezinta simboluri ale feminitatii, familiei si fertilitatii si se incadreaza in categoria ingredientelor ce pot fi folosite cu moderatie atat in perioada sarcinii, cat si in cea de alaptare. Smirna si tamaia, oferite in dar la nasterea pruncului, sunt completate de flori ce aduc bucuria nasterii in suflete. Lavanda semnifica inceputul unei vieti armonioase de familie, azaleea, feminitatea si atasamentul de familie, iar floarea de portocal este simbolul puritatii si al generozitatii Maicii Domnului.

Zana Florilor este parfumul creat pentru cei mici in care aroma calda a azaleei se imbina cu cea de neroli, verbina si citrice, conferind o placere olfactiva, ce transpune la visare. Un parfum ce inspira prospetime, inocenta si frumusete.

Darzalas este singurul parfum masculin. Este puternic, incitant si seducator, datorita aromelor de vetiver, tabac, condimentate cu cardamon. Se inchide cu o nota de chiparos cat sa completeze personalitatea cu un pic de sensibilitate.

Neios (decembrie), parfumul special creat pentru perioada Sarbatorilor de iarna, face parte dintr-o editie limitata si promite o senzatie olfactiva plina de emotie. Anason, portocala, scortisoara, brad si vanilie sunt ingredientele aromate, care fac din acest parfum o invitatie in universul plin de culoare si bucurie al Craciunului.

De curand, Luviane Atelier de Parfumerie si-a extins portofoliul cu o linie de bijuterii artizanale din argint cu pietre pretioase si semi-pretioase, in stransa legatura cu linia de parfumerie.

Zanele reprezinta o colectie de figurine stilizate, din argint gravat, decorat cu pietre pretioase ce pot fi alese la comanda, in functie de preferintele fiecareia. Vara aceasta, setul cu perle de cultura a fost prezentat la Ambasada Romaniei de la Paris, cu ocazia Sarbatorii Sanzienelor.

Podoabe Parfumate reprezinta sticlute miniaturale - pandantiv, pe panglica de matase in care se poate turna parfumul preferat. Sunt lucrate din argint, cu modele filigranate si pietre semi-pretioase si pot fi cadouri inedite pentru mame, prietene si iubite.

“Fac compozitii aromate de cand ma stiu… mai exact, de pe la 3-4 ani. La acea vreme din joaca, insa, pe masura ce au trecut anii si alergiile mele s-au accentuat, mi-am dat seama ca nisa parfumurilor naturale este complet descoperita in Romania. Atunci, incurajata de prietenii si cunostintele care indrageau deja produsele create de mine, m-am gandit ca este timpul sa transform hobby-ul in ceva mult mai serios si astfel a aparut, in 2014, Luviane Atelier de Parfumerie. Parfumurile naturale sunt o necesitate pentru mine si observ ca din ce in ce mai multi oameni cauta alternative naturale. De ce sa ne privam de micile placeri rafinate, cand putem folosi parfumuri din ingrediente 100% naturale? In plus, parfumurile naturale se transforma in mod diferit pe pielea fiecaruia dintre noi si astfel putem spune ca parfumul natural este unul personalizat.

Bijuteriile au aparut ca o extensie a brandului pentru ca, personal, am asociat intotdeauna parfumurile cu bijuteriile si culorile. Colectiile de bijuterii sunt inspirate tot de traditii si de parfumuri si sunt concepute din metale pretioase si cristale semi-pretioase, adica tot ideea de natural prevaleaza.

Personalitatea unei femei este intotdeauna completata de parfumuri seducatoare si incitante si de bijuterii pretioase… Si toate pot fi naturale”, este mesajul creatoarei Iulia Neagoe.

Parteneri: Nana. Aqua Carpatica


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri