Vila Retro da sansa celor care vor sa patrunda in lumea retro sa vada expuse produsele disponibile pe RetroBoutique.ro, magazin online lansat in 2011.

Comunicat de presa

Mobilierul sic din alte timpuri de la Retro Boutique si-a gasit casa intr-un loc de poveste: Vila Retro. Piese de mobila cu patina, ceasuri de perete cu aer vechi, rame de poza inflorate si lampi cu picior din lemn, toate salasluiesc acum in frumoasa vila interbelica de pe strada Constantin Georgian, nr. 5, Bucuresti.

Vila Retro da sansa celor care vor sa patrunda in lumea retro sa vada expuse produsele disponibile pe RetroBoutique.ro, magazin online lansat in 2011. Produsele ce se regasesc in magazin sunt selectate din ofertele mai multor furnizori din Europ si Asia, dar mai ales din Romania, unde colaborarea s-a stabilit cu fabrici mici sau medii care pastreaza mestesugul lemnului si au o viziune estetica comuna cu cea a brandului Retro Boutique. Pana in acest moment, magazinul colaboreaza cu zece furnizori locali de mobilier, draperii, corpuri de iluminat, dar isi propune sa creasca numarul acestora in urmatoarea perioada prin extinderea gamei de mobilier si decoratiuni (o noua colectie de tapet, de pilda). Retro Boutique ofera garantie de 24 de luni pentru orice produs comericializat..

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Povestea Retro Boutique a pornit din pasiunea celor doi proprietari pentru lucrurile care au o istorie si pentru… cafea.

”Daca altii aleg, incercati de un fior similar, sa incerce combinatii dintre cele mai exotice ale cafelei, eu am „obiectualizat” aceasta pasiune intr-o panoplie de obiecte vechi care aveau legatura cu subiectul: o veche rasnita din alama, o tigaie de prajit boabe de acum un secol, o tava turceasca cu ibric, cesti din alama si lingurite cu coada in filigran. Pentru curiosi, acest ansamblu se regaseste in Vila Retro, ca un memento al punctului de la care am plecat. Acestea fiind spuse, am fi putut alege firesc sa deschidem un magazin de antichitati. insa tot pe vremea aceea, calatorind in tarile din Vest, am descoperit un curent care era practic inexistent in Romania: folosirea in amenajarea interioara a decoratiunilor si a mobilierului in stil vintage. Adica piese noi care dadeau impresia de vechi. Am ales aceasta din urma varianta, care impaca pasiunea noastra pentru vechi cu latura comerciala, pentru ca mult mai multi oameni isi puteau permite piese in stil vintage, lucru pe care nu il putem spune despre antichitati.”, a declarat Octavian Manescu, unul dintre cei doi fondatori ai Retro Boutique.

Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Simplu spus, termenul “retro” inseamna din perspectiva amenajarilor interioare – reintepretarea elementelor decorative din locuin ele de odinioara. Acest stil si-a creat in lumea design-ului modern o imagine particulara, bazandu-se pe tendin e care nu convin uzualului, obisnuitului, clasicului.

Conceptul adus de brandul Retro Boutique pe piata din Romania promoveaza propria viziune in domeniul amenajarilor interioare si pune laolalta piese de mobila, decoratiuni, corpuri de iluminat intr-un ansamblu care sa aiba coerenta si o personalitate aparte. Brandul isi propune sa recreeze in interioare atmosfera lumii vechi, din care cu totii ne tragem si dupa care suntem pe buna dreptate nostalgici, pentru a fi in mod egal atat „in trend”, cat si in afara lui. Pentru simplul fapt ca notele clasice sunt o constanta a oricarei amenajari reusite, indiferente la trecerea timpului. Compania promoveaza in acelasi timp si o componenta educationala prin intermediul blogului Retro Boutique, astfel incat sa ajute clientii sa inteleeaga si sa-si aproprie unicitatea conceptului “retro”.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

In acest moment, RetroBoutique.ro are peste 10.000 de clienti si a decis sa-si deschida in acest an un showroom, intr-o vila cu arhitectura neoromaneasca. Vila Retro a aparut natural intr-un un spatiu privilegiat, un colt din vechiul Bucuresti unde se regasesc inca vile interbelice cu gradina si strazi linistite cu tei.

Sosind la Vila Retro, vizitatorul strabate intai acest mic univers urban, aparut in jurul anilor '30 ai secolului trecut. Cele doua colonade de la intrarea principala, braul cu motive vegetale sculptate in piatra, parterul inaltat sunt elemente ce dau Vilei un farmec aparte.

Clientii fideli, dar si cei care nu au indraznit pana acum sa incerce acest stil au acum ocazia sa vina si sa vada in Vila Retro interesante decoruri eclectice, in care se regasesc elementele clasice si vintage combinate cu piese contemporate. Fie ca ne dam sau nu seama, la fel ca in moda si muzica, in amenajarile interioare de astazi se manifesta puternic tendin e ale unui stil de mult apus. Elementele specifice perioadelor trecute se intorc in for a in 2016, conferind un aer nostalgic si un plus de stralucire locuin elor.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE

Evenimentul de deschidere al Vilei Retro s-a desfasurat in aceeasi nota, decorul avand ca tema „Vilegiatura la tarmul Mediteranei” si fiind completat de un moment muzical specific anilor apusi, sustinut de catre interpreta Irina Sarbu si pianistul Puiu Pascu.

In cadrul evenimentului, invitatii au putut admira camerele vilei amenajate cu mobila din gamele clasice Retro Boutique: Odette, Incanto, Stillo. Cea din urma este cel mai recent proiect al Retro Boutique, ce duce mai departe ideea de personalizare pe care o promoveaza brandul. Colectia de mobilier tapitat Stillo reuneste piese finisate si tapitate dupa gustul clientului: scaune, banchete, taburete, fotolii. Mai departe, comode elegante, vitrine si birouri, scaune si fotolii italienesti, dar si stofe pentru perdele si draperii intr-o frenezie de culori sunt reunite sub acoperisul Retro Boutique.

Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Mansarda Vilei Retro este un spatiu deschis, fara compartimentari, unde pot fi admirate masivele grinzi din lemn de la 1930, proaspat restaurate. Pentru amenajarea mansardei a fost folosit mobilier scandinav si industrial vintage. Tema decorului o reprezinta calatoriile, aici putand fi gasite reproduceri de harti, machete de avioane, ba chiar si un ou de strut din indepartata Africa!

Cei care vor calca pragul Vilei Retro si care doresc sa isi amenajeze casa, apartamentul, salonul sau cafeneaua, vor fi sfatuiti de consilierii Retro Boutique pentru alegerea mobilierului, a perdelelor si draperiilor, dar si a solu ilor de iluminat potrivite. Mai mult, colec iile de mobila clasica pot fi personalizate, alegand finisajul si feroneria, iar pentru scaunele si fotoliile Stillo exista zeci de variante de stofe pentru tapitare care asteapta sa fie selectate. Showroom-ul va putea fi vizitat de luni pana vineri, intre orele 9 si 17, iar sambata intre orele 10 si 15.

Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri