Cum ii influenteaza pe cei mici obiceiurile alimentare ale parintilor

Comunicat de presa

Peste un sfert dintre romani sar peste micul dejun, arata un studiu recent Nielsen , citat de Nestle Nesquik. De altfel, motivele cel mai des mentionate de romani sunt ca nu simt nevoia unui mic dejun (31%) si ca nu au timp (65%).

Obiceiul unei alimentatii echilibrate se formeaza in familie

„Este foarte important ca parintii sa adopte un stil de viata sanatos, din care dieta corecta si adecvata nu trebuie sa lipseasca. In plus, comportamentul alimentar al acestora va fi adoptat, in mare parte, si de cei mici. Micul dejun nu trebuie sa lipseasca in nicio familie, fiind considerata cea mai importanta masa a zilei. La masa de dimineata se recomanda un aport crescut de substante nutritive, de fibre si de fier, cu atat mai mult cu cat aceasta masa survine dupa o noapte de repaus alimentar. Aceasta masa ar trebui sa asigure copilului cantitatea de energie si de nutrienti necesara pentru a desfasura o activitate intensa (intelectuala si fizica) pe parcursul primei parti a zilei. Consumul de alimente bogate in fier, inca de la inceputul zilei, ii asigura celui mic toate premisele pentru o crestere si dezvoltare normala. De asemenea, este cunoscut ca alimentele bogate in fier nu sunt mereu pe placul copiilor. In aceste circumstante, se impune o interventie a parintilor pentru a depasi acest obstacol si pentru a face alimentele cat mai atractive pentru cei mici”, declara Prof. Dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Recomandarile unei mamici inspirate

”De cand am devenit mamica, sunt mult mai atenta cand vine vorba de alimentatia lor, precum si de a mea. Stiu cat de influentati sunt copiii de felul in care tratez eu nutritia, asa ca incerc sa fiu un model de urmat pentru ei. Atunci cand pot, incerc sa ii implic si pe ei in pregatirea felurilor de mancare si sa luam masa impreuna. In felul acesta, micutii mei pot sa vada placerea cu care eu mananc alimente variate. Insa, uneori, se intampla ca micutii mei sa faca nazuri cand vine vorba de alimente mai putin apetisante, precum sunt cele bogate in fier. Asa ca ma straduiesc mereu sa le asigur din diferite surse acest nutrient important pentru dezvoltarea lor. De exemplu, fierul se gaseste si in cacaua Nesquik Opti-Start, care este pe placul copiilor mei, datorita gustului delicios de ciocolata”, a declarat Monica Tapangea, mamica a doi copii – o fetita de 12 ani si un baietel de 8 ani.

Cum ii asiguri prichindelului tau un mic dejun bogat in FIER

Printre alimentele bogate in fier se numara: ficatul de pasare, carnea rosie, pestele gras, ouale, lintea, legumele verzi si cerealele integrale, care, in combinatie cu alimente bogate in vitamina C, pot determina o mai buna absorbtie a fierului de catre organism. Totodata, noua formula NESQUIK Opti-Start are un continut unic de vitamine si minerale, care ajuta la cresterea sanatoasa a copiilor: FIER pentru energie si putere de concentrare, zinc pentru buna functionare a sistemului imunitar si vitamina D pentru o absorbtie corespunzatoare a calciului si fosforului, acestea din urma fiind continute de lapte in mod natural.

Puterea propriului exemplu este aliatul cel mai puternic care ne ajuta sa ii influentam pe cei mici, asa ca nu uita – FIER in fiecare zi!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri