20 Martie 2015 publicat în Noutati 1 share-uri

Anul acesta, pe 3 mai, ora 14:00 (ora Romaniei), amatori, sportivi si vedete sunt asteptate la a doua editie a Wings for Life World Run, un eveniment sportiv unic, al carui scop este sa stranga fonduri pentru cercetarile in domeniul leziunilor coloanei vertebrale.

Comunicat de presa

In 2014, peste 35.000 de persoane au luat startul in primul eveniment cu adevarat global - Wings for Life World Run, si au parcurs in total 530.928 km - echivalentul a 13 ocoluri de planeta. Cursa se desfasoara dupa un concept unic, ce schimba regulile jocului - nu exista o linie de finis, ci o Masina Oficiala de Finis, care porneste pe urmele alergatorilor dupa 30 de minute de la start si accelereaza pe parcurs. Ultimul alergator si ultima alergatoare din lume depasiti de Masina Oficiala vor fi incoronati Campioni Globali.
In 2014, dupa cinci ore de alergare au ramas in cursa doar trei sportivi. In final, campionul global din Austria a avut un avantaj de numai 90 de metri fata de ocupantul celui de-al doilea loc, din Peru.

Romania - pentru al doilea an pe harta Wings for Life World Run

In Romania, in 2014, peste 900 de persoane au luat startul alaturi de ambasadorii cursei, Mihaela Radulescu (8,5 km), Dani Otil (20,68 km), Andrei Rosu (32,54 km) si Toma Coconea (40,5 km), dar si numeroase alte vedete care sustin cauza Wings for Life, precum: Roxana Ciuhulescu (10,07 km), Joseph Hadad (6,81 km), Daniel Osmanovici (19,81 km), Virgil Stanescu (14,14 km) sau Alin Petrache (11,29 km). Competitia nationala a fost castigata Eugen Sorop (58,86 km) si Liliana Danci (39,03 km). Ei vor fi din nou la start si anul acesta, pe 3 mai.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Apivita România a marcat un nou început Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România

In 2015, cursa este deschisa si pentru persoanele in scaun rulant

Fata de anul trecut, la editia din 2015 a maratonului Wings for Life World Run se pot inscrie si persoane imobilizate in scaune rulante normale, in conditiile in care acestea pot fi folosite de persoana respectiva sau impinse de un prieten. De asemenea, rotile din spate ale scaunului trebuie sa fie de 50-64 cm, iar cele din fata de 7-16 cm si sa poata fi manevrate cu ajutorul inelelor laterale si sa aiba frane. Regulile sunt aceleasi, participantii fiind eliminati din cursa dupa ce sunt depasiti de Masina de Finis.

Alearga si tu pentru cei care nu pot la Wings For Life World Run

Startul se va da din Bucuresti, zona Pantelimon, iar cursa va continua pe DN3-DN3A, catre Fetesti, fiind deschisa tuturor persoanelor fizice care au cel putin 18 ani impliniti pe 3 mai 2015.
Taxa de participare este de 124 lei (100 lei + TVA) si poate fi achitata prin transfer bancar sau direct pe site, prin card bancar. Exista mai multe variante de inscriere: online (pana pe 26 aprilie, ora 14:00), prin transfer bancar (pana pe 19 aprilie, ora 23:59), in ziua cursei (pana la ora 12:00).

A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Obiectivul Wings for Life World Run

Wings For Life World Run are ca obiectiv sustinerea fundatiei non-profit Wings for Life, care finanteaza activitati de cercetare a afectiunilor maduvei coloanei vertebrale din toata lumea. 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii, in 2014 fiind stransi peste 3 milioane de euro.

Mai multe informatii sunt disponibile pe: www.wingsforlifeworldrun.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri