(P) La mall Promenada, Kids on the moon a stans peste 550 de copii

12:03, 10 Martie 2015 publicat în Noutati1 share-uri

Colonia intergalactica de prichindei a luat cu asalt mall-ul Promenada in primul weekend de la deschidere

Comunicat de presa

In primul weekend de la inagurarea celei mai mari expozitii interactive de astronomie dedicata celor mici, mall-ul Promenada a fost luat cu asalt de peste 550 de copii curiosi sa descopere secretele spatiului. Expozitia care dezvaluie misterele galaxiei a fost inaugurata cu entuziasm pe data de 6 martie, chiar de catre Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut roman care a zburat in spatiu.

Citeste si:
Promenada sărbătorește 7 ani de inspirație cu premii aniversare
Promenada sărbătorește 7 ani...

Inca de la debutul expozitiei, gradul de rezervari a ajuns la 100% pentru primul weekend, fapt ce demonstreaza interesul celor mici pentru lectiile interactive. Simulatoarele spatiale i-au fascinat pe vizitatori, iar micutii cosmonauti au putut admira imagini din spatiu furnizate de NASA si ESA (Agentia Spatiala Europeana).

„Pentru mine, oportunitatea de le oferi celor mici o imagine despre calatoria in spatiu a fost un moment emotionant dar si cu o miza pe termen lung. Marile pasiuni iau nastere atunci cand suntem copii si cu cat le hranim curiozitatea celor mici, cu atat vom putea vedea cum o generatie de exploratori va cuceri spatiul peste cativa ani. Kids on the Moon este mai mult decat o lectie interactiva, este un simulator care imbina perfect informatiile teoretice cu suporturile vizuale”, a declarat Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman care a zburat in spatiu.

Citeste si:
ORAȘUL CÂNTĂ - Program 19 - 22 septembrie 2019
ORAȘUL CÂNTĂ - Program 19 -...

Expozitia Kids on the Moon este cea mai mare calatorie in lumea fascinanta a spatiului cosmic, dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani. In cadrul unui curs de 45 de minute, micutii se echipeaza in astronauti si pornesc intr-un traseu interactiv prin trei sectiuni: zona pamanteasca, zona lunara si zona culturala. In prima zona, copiii descopera imagini inedite din spatiu cu ajutorul unor ochelari speciali, in zona lunara pot pasi intr-un modul lunar si simuleaza o aselenizare, iar in zona culturala au ocazia de a afla cine au fost primii oameni care au pasit pe luna, precum si detalii despre modulele spatiale care au explorat orbita. Expozitia Kids on the Moon aduce in Romania o serie de fotografii oficiale furnizate de ESA (Agentia Spatiala Europeana) si NASA, printre care cele ale unor astonauti celebri precum Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn si Alexander Poleschuk, ce poarta semnatura acestora.

Biletul pentru expozitie are un pret de 10 lei si poate fi achizitionat de la Info Point-ul din mall Promenada, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, biletul de intrare are reducere de 10%. Mai multe detalii despre eveniment puteti descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri