Echipa PRAIS Corporate Communications a finalizat implementarea in Romania, pe perioada 2012-2014, a proiectului „Mai mult gust, mai multa savoare” care a avut ca obiectiv principal analiza modului cel mai eficient prin care poate fi incurajat consumul fructelor si legumelor proaspete de catre 3 categorii de persoane: femeile gravide, copiii si persoanele in varsta.

Comunicat de presa

Rezultatele obtinute in proiectul derulat in Romania, Bulgaria si Slovacia, vor fi utilizate pentru adoptarea de politici si in implementarea celor mai bune practici in sanatate si nutritie, la nivelul Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene - DG Sanco.

Timp de 2 ani, un numar total de 26.280 participanti au fost implicati in peste 873 de sesiuni de gatit. Beneficiarii din cele 3 tari au primit gratuit 98 de tone de fructe si legume, utilizate pe parcursul sesiunilor de gatit si distribuite acestora pentru prepararea retetelor, acasa.

Echipa noastra a angrenat in proiectul din Romania, peste 1.500 de beneficiari din orasele selectionate: Roman si Medgidia. Pe parcursul celor peste 490 de sesiuni de gatit, au fost distribuite gratuit peste 23,5 tone de fructe si legume proaspete. In cele 24 de luni de implementare, participantii au preparat alaturi de maistri bucatari si de medici nutritionisti 33 de retete. Rezultatele studiului IPSOS demonstreaza inca o data, impactul benefic pe care il au proiectele de informare, cu componente de activare la nivelul comunitatilor, in schimbarea obiceiurilor de stil de viata”, a declarat Silvia Bucur, Director General PRAIS Corporate Communications.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri A contat cine a zbierat mai tare

Studiul realizat la finalul acestui proiect de catre compania de cercetare de piata IPSOS, in cele 3 tari, pe un esantion reprezentativ de beneficiari arata ca:

97% dintre participanti au afirmat ca sunt mai bine informati cu privire la nutritie; 92% au declarat ca au consumat mai multe fructe si legume ca urmare a participarii la sesiunile de gatit; 91% au prezentant pozitiv informatiile proiectului in familie si 84% in cercul lor de prieteni; 42% isi amintesc spontan retele primite.

In Romania, 86% dintre respondenti au afirmat ca au consumat fructe si legume proaspete in ultimele 5 zile, 95% au declarat ca isi gatesc acasa, 55% percep mancarea gatita ca fiind sanatoasa, fata de 97% in Bulgaria si Slovacia.

Proiectul „Mai mult gust, mai multa savoare”, este o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene - DG Sanco. Acesta a fost demarat in iulie 2012 in Romania, Bulgaria si Slovacia, fiind coordonat la nivel european de catre compania Babel Strategy & Communications. Echipa de consultanti PRAIS Corporate Communications a asigurat dezvoltarea, managementul si implementarea acestuia in Romania.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri