10 Mai 2012 publicat în Noutati 1 share-uri

Astazi se lanseaza campania "Doza Zilnica de Lactate" (DZL), un proiect cu scopul de a atrage atentia asupra importantei consumului de lactate pentru o viata sanatoasa.

Comunicat de presa

Astazi se lanseaza campania ”Doza Zilnica de Lactate” (DZL), un proiect sustinut de dr. Mihaela Bilic, expert in nutritie, alaturi de Albalact, unul dintre principalii jucatori de pe piata de lactate din Romania, cu scopul de a atrage atentia asupra importantei consumului de lactate pentru o viata sanatoasa.

Romanii, codasi la consumul de lapte

Campania este motivata de consumul foarte scazut de produse lactate din Romania. Conform studiului Euromonitor International 2011, furnizat de Tetra Pak, romanii sunt pe penultimul loc in privinta consumului de lapte industrializat din Europa, cu 12,6 kg/an per capita, doar bulgarii consumand mai putin (9,2kg/an), pe cand media Europei de Est este de 33,5 kg/an, iar consumul mediu in Europa Occidentala este de 67,5 kg/an de persoana. Si in ceea ce priveste iaurtul si laptele batut romanii se afla pe penultimul loc, cu 8,1 kg/an, in timp ce media Europei de Est este de 12,1 kg/an pe cap de locuitor, iar cea a Europei Occidentale este de 19 kg/an.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

De cat calciu avem nevoie zilnic ca sa fim sanatosi?

„Pentru sanatatea noastra avem nevoie zilnic de 1 g de calciu, indiferent de sex, varsta sau activitatea desfasurata. Calciul din lapte reprezinta standardul de referinta pentru solubilitatea, absorbtia si disponibilitatea acestuia in organismul uman. O portie de calciu inseamna 300 mg indiferent daca provine dintr-un pahar de lapte dulce, doua iaurturi mici, o cutie de branza proaspata, un ”triunghi” de cascaval sau doua linguri de parmezan ras. In fiecare zi trebuie sa consumam trei portii de calciu, adica DZL (Doza Zilnica de Lactate). Avand in vedere diversitatea de produse in care poate fi transformat laptele, este imposibil sa nu putem gasi un ”lapte” pe gustul nostru, mai ales ca miza este sanatatea!”, explica dr. Mihaela Bilic.

Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte!

Conform Mihaelei Bilic, beneficiile consumului Dozei Zilnice de Lactate se regasesc nu numai la nivelul sistemului osos si al celui digestiv, ci si in cresterea rezistentei la boli, in scaderea riscului de cancer sau in micsorarea tensiunii arteriale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri