(P) Miscarea 'Si eu traiesc sanatos!' - SETS reprezinta Romania in cadrul Epode International Network

12:04, 6 Aprilie 2012 publicat în Noutati

Misiunea EIN este de prevenire a obezitatii infantile si de promovare a unui stil de viata sanatos in randul familiilor prin implementarea strategiilor de sanatate axate pe Programe Bazate pe Comunitate.

Comunicat de presa

Cu ocazia vizitei la Bucuresti a lui Jean-Michel Borys, Vice-presedinte Epode International Network, Fundatia PRAIS anunta semnarea acordului prin care miscarea nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS devine membru oficial al Epode International Network – EIN alaturi de alte 23 de programe nationale cu metodologii similare din 18 tari, printre care se numara: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda.

Citeste si:
Nestlé România și Junior Achievement ajută 400 de tineri de liceu...
Nestlé România și Junior...

Misiunea EIN este de prevenire a obezitatii infantile si de promovare a unui stil de viata sanatos in randul familiilor prin implementarea strategiilor de sanatate axate pe Programe Bazate pe Comunitate (Community Based Programmes – CBP). Miscarea SETS din Romania, lansata in martie 2011, atinge aceste obiective in cadrul campaniilor de informare, educare si activare directa in scoli si comunitati, in urmatorii 5 ani.

Recunoasterea internationala a miscarii este o reusita. Ca membru activ al retelei EIN, Fundatia PRAIS si toti partenerii miscarii SETS devin parte a unei aliante globale care reuneste programe puternice sustinute de institutii, organizatii, universitati, medici de renume. Aceasta alianta ne va permite schimbul de bune practici, de studii si informatii, precum si masurarea rezultatelor interventiilor „cross countries”. Abordarea noastra este holistica: minte, trup, spirit. Numai dintr-o astfel de perspectiva putem influenta obiceiurile de stil de viata”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Fundatia PRAIS a fost invitata sa prezinte miscarea din Romania la reuniunea DG Sanco - High Level Group on Nutrition and Physical Activities, in prezenta reprezentantilor Ministerelor Sanatatii din statele membre UE. Acestia au apreciat metodologia SETS pentru ca angajeaza direct, timp de 5 ani elevi, familii, profesorii, comunitatea, publicul general din Bucuresti si Roman.

Citeste si:
Scoala virtuala – 10 sfaturi pentru parinti
Scoala virtuala – 10 sfaturi...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri