Mesager: Alin Galatescu, una dintre cele mai importante voci din moda romaneasca.

Astazi, moda nu ar mai trebui privita atat de restrictiv. Suntem obisnuite cu acest impertiv al tendintelor din fiecare sezon. O lume care propunea transformari cameleonice si in acelasi timp false despre noi insine, se surpa sub presiunea individualitatii. Astazi, in moda ca fenomen din intreaga lume, unicitatea sinelui a inceput sa domine si sa fascineze. De aceea, vestea buna este aceea ca in sfarsit nu mai avem bariere, fiindca “fiecare isi poate crea propriul look, propria individualitate”. Dar in acest sens, "trebuie sa avem forta de a ne asuma o identitate", a subliniat Galatescu. “Ecuatia fiecaruia este cu mult mai interesanta. Nu pierdeti din vedere faptul ca transmiteti un mesaj”.

Iar ca acest mesaj sa fie unul de calitate…

Sfatul lui Galatescu este acela de a lucra cat mai mult cu designeri. In acest moment, in Romania exista foarte multi designer romani buni care ne pot ajuta sa gasim un stil apropiat personalitatii noastre, iar in acelasi timp vestimentatia poate purta mesajul adevarat al creativitatii. “E usor sa mergi doar la Victoria 46 si sa imbraci o fusta…”. “Lucrati foarte mult cu designeri!”, spune Galatescu.

Ce inseamna masura 0?

Nu ar trebui sa ne lasam purtate nici in isteria masurilor foarte mici. In cadrul workshopului s-a adus evident vorba si despre un subiect destul de dureros pentru femei. De foarte multe ori, in magazine nu ne gasim haine pe masura noastra sau potrivite ca stil, varstei. Ce e de facut? “In zona asta trebuie sa va apropiati de branduri care nu creaza doar pentru zona adolescentina”.

In moda, faptul ca se lucreaza cu masura 0 inseamna o calibrare la niste rapoarte. “La inaltimea respectiva (n.r. inaltimea modelelor de pe podiumul de prezentari) viziunea designerului se vede cel mai bine. E pur si simplu o chestiune de estetica. Este vorba despre un element de cercetare artistica”, explica Galatescu. Mai apoi, designerii stiu sa isi adapteze creatia la masura corpului si la felulul de a fi al fiecaruia, pentru ca aceasta este cel mai important. Sa fim noi insine! Moda astazi, este un parametru al lifestyele-ului fiecaruia.

***

Alin Galatescu este o prezenta constanta la cele mai importante evenimentele si festivaluri de moda. De-a lungul timpului s-a ocupat de imaginea a diferite branduri romanesti si a descoperit noi designeri talentati care in timp si-au confirmat valoarea. Este directorul Galei Avanpremiere si in fiecare sezon aduce in fata publicului propunerile vestimentare ale celor mai talentati designeri vestimentari romani scrie Kudika.ro.

Cititi si articolul Despre moda si stil cu Alin Galatescu, ca sa aflati ce s-a mai discutat pe acest subiect in cadrul workshopului de vara, organizat de catre colegele noastre de la Kudika.ro.

de Jullie S.

Foto main si int. ar: Eugenie E.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri