12:07, 4 Iulie 2011 publicat în Moda

Mesager: Alin Galatescu, una dintre cele mai importante voci din moda romaneasca.

Alin Galatescu ne-a vorbit vineri, in cadrul unui workshop organizat de catre revista Kudika.ro, despre moda ca mesaj despre noi insine. Uitati de tendinte! Moda este acel ceva care ne poate oferi porti catre echilibrul personal.

Nu ar trebui sa mai privim acest domeniu ca pe un spatiu foarte restrictiv, bazat pe tendinte ce musai "trebuie respectate". Ceea ce specialistii ne-au spus prea putin pana acum despre moda, incepe sa iasa la iveala. Si anume, faptul ca moda inseamna regasirea echilibrului nostru interior. Moda nu ar trebui sa vorbeasca despre masti si aparente, despre reguli uneori imposibil de atins, din pricina varstei sau a tipologiei corporale.

In cadrul Kudika Go Summer 2011, Galatescu a avut un speech despre moda ca atitudine fireasca a personalitatii noastre. Nu ar trebui sa ne mai lasam pacalite de norme, fiindca cel mai important este ceea ce simtim. Iar in societatea de astazi, vestimentatia nu devine decat o forma de limbaj: “Societatea de asatzi ne obliga la politici de short-cut, prin intermediul carora celalalt poate sa citeasca foarte rapid ceea ce vrem sa ii transmitem despre noi insine. Este important sa vorbim despre cum putem sa transmitem un mesaj optim”, considera Galatescu.

Citeste si:
Interviu The Hush cu Anca şi Sabina Şercău – povestea unui brand...
Interviu The Hush cu Anca şi...

“Atitudine in moda, inseamna asumarea unei personalitati si a complexitatii sale. Moda este un mesaj despre aceasta personalitate. Trebuie sa cautam calitatea comunicarii, altfel ajungem sa vorbim despre aparente. Aceasta este chestiunea cu moda iar pentru unii, mesajul transmis prin stil conteaza enorm”.

“Fiecare poate sa isi construiasca propriul look, propria individualitate fiindca fiecare are niste povesti personale de zis, niste ecuatii proprii si nu cred ca exista o modalitate pentru a exprima in mod unitar ceva. Fiecare trebuie sa isi gaseasca echilibrul, ecuatia”. Iar pentru acesta, e bine sa aveti momente de sinceritate fata de voi si fata de ceilalti fiindca “moda e o limba prin care trasam mesaje despre cine suntem si ce vrem sa fim”.

Citeste si:
Recomandări de la specialiști: Cum să îți regăsești energia și...
Recomandări de la...

Tendinte vs. individualitate


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri