Noua revelatie din moda acestui sezon sunt esarfele - imense, colorate, din materiale superbe. Acestea sunt noile ready-to-wear, esarfele te vor transforma cu siguranta intr-o diva in acest sezon Primavara/Vara 2011. Esarfa = vivacitate, semn distinctiv, senzualitate, eleganta.

Esarfele multi-functionale incep sa apara pe strazi si atrag privirea prin senzualitatea lor. Labeluri ca Missoni, Etro, Yves Saint Laurent si Alexander McQueen au inclus in colectiile lor astfel de esarfe. Sunt in culori caleidoscopice, pictate cu motive tribale, imprimeuri florale, dungi, in culori stridente sau nu.

In mod inevitabil, retailerii s-au atasat si ei de acest concept al esarfelor multi-tasking. Ele pot fi drapate in zeci de feluri. Pot fi transformate in fuste scurte, in top-uri, in rochii lungi, pot fi purtate in jurul gatului, pe cap, cu un cordon sau cu o curea. Putem spune cu mana pe inima ca esarfele sunt un mare tribut adus inventivitatii din moda. Stirea este ca in acest moment, esarfele functioneaza ca ready-to-wear", spune Lynn Roberts, de la Echo. El spune ca aceste obiecte vestimentare sunt create special pentru a atrage atentia cumparatorilor tineri (sa stiti ca si barbatii pot purta esarfele intr-o mie de feluri).

In mod cert insa, esarfele au acaparat si ochii designerilor, subliniaza New York Times, in editia sa de Stil. Talentele creative de la Pucci, Carven, Ralph Lauren, Céline si Rodarte au prezentat esarfe in colectiile lor din acest sezon. Echipa de design de la DKNY a fost special implicata in tema de a gasi noi paradigme pentru purtatul esarfelor in moduri variate.

Pana de curand, esarfele erau privite desconsiderator, erau acel ceva pe care te gandeai de doua ori daca sa il cumperi sau nu, spune Ed Burstell, directorul mamagerial de la Liberty London. Dar acum, in magazinul Liberty de pe Regent Street din Londra, esarfele sunt scoase in evidenta, fiind considerate obiecte de mare pret. Si chiar asa sunt. O multime de tutoriale video va pot invata in cate feluri interesante puteti sa purtati esarfele. Astfel, le veti considera adevarate minuni! Magazinul Liberty din Londra a creat o serie de mini-tutoriale pe YouTube prin care va invata cum sa va bucurati de esarfe.

Cum sa iti legi esarfa in forma de top (in video o esarfa Athena Procopiou):


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri