Poate ca numele ei a fost predestinat, poate ca talentul colosal al lui Amy era eclipsat de stilul ei de viata tumultos dar in mod cert, Amy va ramane in mintea noastra ca o cantareata extrem de talentata. Amy Winehouse a fost si va ramane un adevarat pop-icon.

"Valerie", scris impreuna cu muzicianul britanic Mark Ronson, a fost cel mai notabil cantec al lui Winehouse, dupa lansarea albumului "Back to Black".

Winehouse a scris acest cantec tandru despre dragoste care ulterior a fost preluat si de catre Prince in concertele sale live. "Love Is a Losing Game" suna asemeni unui cantec vechi, clasic, foarte sofisticat.

Cariera lui Amy, care a inceput din timpul adolescentei, cu interpretarea muzicii jazz in cluburile londoneze, nu inseamna decat doua albume: "Frank" din anul 2003 care a starnit atunci ceva valva, anticipand succesul celui de-al doilea album, "Back to Black".

“Amy a schimbat muzica pop pentru totdeauna, imi amintesc cand ma gandeam ca exista speranta si nu ma mai simteam singura, datorita ei. A trait jazz-ul, a trait blues-ul”, a scris Lady Gaga, in memoria artistei, intr-o postare pe Twitter.

Fotografii: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri