Poate ca numele ei a fost predestinat, poate ca talentul colosal al lui Amy era eclipsat de stilul ei de viata tumultos dar in mod cert, Amy va ramane in mintea noastra ca o cantareata extrem de talentata. Amy Winehouse a fost si va ramane un adevarat pop-icon.

Disparitia lui Amy Winehouse, cantareata britanica multi-premiata cu Gramm

y, este pusa in seama dependentei sale de alcool si droguri si din pacate, cantreata intra astfel in categoria muzicienilor remarcabili care au murit prea tineri, la varsta de 27 de ani, inainte de a spune tot ceea ce aveau de spus in muzica si in viata: Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Brian Jones de la Rolling Stones si Kurt Cobain (Nirvana).

Unul dintre cele mai cunoscute cantece ale lui Amy Winehouse (numele ei s-ar traduce “Casa vinului”), “Rehab”, vorbeste despre refuzul cantaretei de a accepta ca are nevoie de ajutor pentru a-si depasi adictiile: "They tried to make me go to rehab, but I said, 'No, no, no' (Au incercat sa ma duca la reabilitare, dar eu am spus Nu, nu, nu.). “Rehab” a obtinut insa foarte multe premii, inclusiv Grammy-ul pentru “Cel mai bun cantec al anului” si premiul Ivor Novello pentru “Cel mai bun cantec contemporan”, in anul 2007.

"Winehouse devenise un icon inca din timpul vietii: o fata evreica, temperamentala cu o coafura ca din desene animate si cu tuse exagerate la ochi, care a gasit loc pe bratul plin de tatuaje si semne de la taieturi ca sa isi poarte inima tatuata. Dar mai mult decat atat, exista o putere de necontestat in vocea ei – rigida si excitanta si trista, asemeni unei inimi destramate care se marineaza in whiskey si fum de tigara", scrie celebra revista de muzica Rolling Stone. "Era o voce ce parea sa vina din alte timpuri, amintind de Sarah Vaugh si Billie Holiday si chiar Joplin".

"Valerie" este unul dintre cele mai cunoscute cantece ale lui Amy Winehouse:



"Albumul ei din anul 2006, “Back To Black”, un mix proaspat si stilat de R&B clasic si modern, care a placut foarte multor fani veniti din zone muzicale diferite, a devenit in mod instant un clasic si s-a vandut in aproape 10 milioane de exemplare in intreaga lume. La momentul lansarii, albumul era cel mai bine clasat in topurile americane, acesta fiind debutul de succes al unei cantarete britanice in State. Recordul lui Amy a fost ulterior adjudecat de catre Adele, o alta cantreata britanica de mare valoare, careia, fara indoiala, Amy Winehouse i-a pavat drumul catre succesul american", mai scrie Rolling Stone.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri