Avem acum un argument care vine din zona neurologiei. Dragostea romantica 'aprinde' aceleasi reginui ale creierelor iubitilor, indiferent ca ei sunt femei sau barbati, indiferent ca ei se afla in relatii heterosexuale sau homosexuale si anuleaza simtul nostru critic fata de acea persoana, arata un studiu publicat de catre jurnalul de stiinta PLoS One.

In urma unor RMN-uri, cercetatorii de la University College London au descoperit ca exista anumite similitudini in ceea ce priveste activitatea corticala si subcorticala a creierului atunci cand oamenilor le sunt aratate iamgini ale persoanelor de care sunt indragostiti. In acelasi timp, anumite zone ale creierului responsabile pentru generarea unuei atitudini critice fata de ceilalti isi inceteaza activitatea atunci cand suntem indragostiti.

Semir Zeki, profesor la Trust Center for Neuroimaging (imagistica in neurologie) - University College London si John Romaya senior programator au scanat creierele a 24 de voluntari in momentul in care le-au aratat imagini cu iubitul sau iubita. De asemenea, participantii au fost testati in momentul in care li se aratau fotografii ale prietenilor care aveau acelasi sex cu al persoanei iubite dar de care acestia nu se simteau atrasi. Iubirea pasionanta este o stare care consuma si dezorienteaza si are la baza, intre altele, un stimul vizual, spun cercetatorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit

Zeki a marturisit ca acest studiu a fost inspirat de lectura literaturii universale despre iubire, intre autori Shakespeare, Platon si Dante. Scrierile lor descriu sentimente similare chiar si in contextul iubirii fata de o persoana de acelasi sex. De asemenea, iubirea romantica, celebrata dealungul istoriei ca una dintre cele mai coplesitoare stari, a fost sursa de inspiratie pentru unele dintre cele mai mari realzari ale omenirii.

In mod caracteristic indreptat catre o singura persoana, acest sentiment este foarte complex si implica mai multe componente: un comportament erotic, cognitiv si emotional. In cadrul cercetarii, cei doi oameni de stiinta au vrut sa afle ce rol joaca vizualul in stimularea sentimentului de iubire.

Toti voluntarii participanti la studiu au adus cate opt fotografii ale persoanei iubite si de asemenea portrete ale unor prieteni apropiati si de acelasi sex cu persoana iubita, cu doua saptamani inainte sa faca testele RMN.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Jumatate dintre voluntarii examinati au fost barbati si jumatate dintre acestia femei, iar cate 6 din fiecare gen, homosexuali. Toti au spus cercetatorilor ca sunt indragostiti nebuneste de partenerul lor iar aceast fapt a fost probat prin diverse teste psihologice pe care le-au facut inainte sa fie selectati ca participanti in cadrul studiului. Varstele lor au variat de la 19 la 47 de ani, iar durata relatiilor de la cateva luni, la 23 de ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri