Putini stiu ca de fapt Laponia se situeaza din punct de vedere geopolitic pe teritoriul a patru state: Norvegia, Finalanda, Suedia si Rusia.
Putini stiu ca de fapt Laponia se situeaza din punct de vedere geopolitic pe teritoriul a patru state: Norvegia, Finalanda, Suedia si Rusia. Intr-un sens mai restrans dar si mai exact Laponia este o provincie din Finalanda care este considerata, prin traditie populara, locul de origine a lui Mos Craciun. Sintetizand, Laponia este tot nordul Europei dincolo de Cercul Polar. Acasa la Mos Craciun este, pentru majoritatea agentiilor de turism, mica provincie finlandeza. Intrebarea este de ce pachetele turistice pentru aceasta zona se vand atat de bine chiar daca pretul lor este atat de mare?
Tinta agentiilor de turism in cazul ofertelor “acasa la Mos Craciun” o reprezinta familiile cu copii. Dorinta parintilor de a prelungi sau de a oferi credibilitate povestii este atat de mare incat multe familii isi sacrifica bugetul pentru o calatorie la Cercul Polar. Pe de alta parte insa, finlandezii au stiut sa exploateze legenda si au reusit sa dezvolte in Laponia un complex si un concept turistic care le aglomereaza statiunile in fiecare Craciun. Distractiile sunt aproape nelimitate, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Iar o calatorie la acest capat al pamantului merita, se pare, toti banii.
Intre poveste si realitate
In Laponia realitatea este o poveste. Statistic pe 21 si 22 decembrie, in fiecare an, pe aeroportul din Rovaniemi (capitala provinciei lapone) aterizeaza in jur de 200 de chartere din intreaga lume. Hotelurile din mica provincie sunt pline pana la refuz si cu greu iti mai poti obtine o rezervare in luna decembrie. In statiunile din jurul orasului exista o multime de partii pentru practicarea in cele mai bune conditii a tuturor sporturilor de iarna: schiul, snowboarding, patinajul sau plimbarile lungi cu sania. Tot in Laponia veti putea experimenta o altfel de aventura si anume safariul hibernal. Asta inseamna explorarea “dunelor” de zapada cu ajutorul saniilor trase de caini sau reni sau cu ajutorul snowmobilelor.
Pentru copii
Cei mici vor fi incantati sa afle ca pe o adresa din Laponia, Mosul primeste anual in jur de 650 de mii de scrisori din 150 de tari. Aici, in Laponia, in capitala provinciei exista Oficiul Postal Mos Craciun de unde poti trimite scrisori catre casa in plicuri cu timbre speciale. Tot la Rovianemi exista si “Satul lui Mos Craciun” unde se fac cumparaturi cu specific legendaro-traditional si tot aici se poate vizita parcul de distractii al Mosului: o pestera uriasa sapata pana la o adancime de 132 de metri. Aici, in Pestera Mosului, care este luminata feeric de mii de felinare, se gaseste si Bucataria Craciunitei precum si un bar si o cofetarie cu mese, scaune, pahare si farfurii sculptate in gheata. Tot in Pestera se afla si biroul Mosului dar si multe alte surprize pentru cei mici. Festivitatile de Craciun din Laponia sunt cu adevarat deosebite. Toti turistii sunt invitati afara, pe partiile luminate datorita instalatiilor nocturne. Acolo se canta colinde, se manaca iar apoi se pleaca la plimbare. Ori cu sania ori pe jos spre Casa lui Mos Craciun.
Preturi si oferte
Ofertele pentru sapte zile in Laponia, cu transportul inclus variaza de la 1500 la 2000 de euro. Click aici pentru un exemplu.
Iar daca inca nu i-ati scris lui Mos Craciun, iata adresa:
Santa Claus' Main Post
Office, Santa Village,
FIN-96930 NAPAPIIRI
Sursa: Lazy.ro
Citeste si alte articole despre turism pe Lazy.ro. Noi iti recomandam:
Cele mai renumite Piete de CraciunVacante mari la preturi mici
Hotelurile "de aur" ale lui 2008
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri