Vremea copilariei mele a trecut de mult, dar am ramas vesnic indragostita de povestile frumoase pe care mi le citea tata cand inca nu puteam deslusi literele alfabetului.

Ce face? Se incapataneaza sa fie si mai obraznic si mai neastamparat. Acesta este un exemplu de programare mentala negativa. Putini sunt copiii care reusesc sa sparga acest zid dupa ce toata viata au fost numiti: lenesi, obraznici, neastamparati sau mai rau, chiar prostanaci.

Nu pot spune ca aceste mantre nu mi-au fost de folos, dar pentru ca multe dintre ele mi se pareau profund impersonale, am incercat sa duc provocarea la urmatorul nivel. Mi-am gasit propria mea mantra. E dificil, dar merita efortul! E vorba din nou de autocunoastere.

Trebuie sa fie o fraza care te defineste, care aduce in prim-plan o calitate pe care o ai, ceva care te incurajeaza si care iti confera incredere in tine. E ca un gand bun de la tine catre….tine. Trebuie sa fie mai mult decat: hai ca poti! Incearca sa fi creativ. O mantra personala buna este ca un balsam pe care il poti aplica oricand pe rani si ca o incurajare pe care doar tu ti-o poti darui.

Asadar, gaseste-ti o mantra si scutura-ti viata de penele false de paun ca sa poti trai cat mai frumos si mai autentic. Finalul povestii, acel “si au trait fericiti pana la adanci batraneti” depinde doar de tine...

de Ana-Maria Barbu

Ana-Maria Barbu este una dintre castigatoarele noastre care a participat la un concurs de creatie organizat alaturi de Editura Humanitas.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri