5 minute nu inseamna prea mult insa in acest putin timp poti face enorm pentru tine. Poti sa faci ceva, un gest micut si totusi esential, ca sa schimbi dinamica unei zile obositoare.

Iata 10 gesturi care iti pot transforma starea de spirit in doar 5 minute:

1. Fa-ti patul. Daca incepi fiecare zi cu acest mic ritual, atunci vei reusi sa creezi un ambient calm si primitor in dormitor. Gretchen Rubin, autorul cartii The Happiness Project (Proiectul Fericirii) spune ca foarte multi oameni ajung sa isi schimbe in bine rutina zilnica daca isi incep dimineata cu acest gest. Ganditi-va si la sentimentul placut pe care il aveti atunci cand va intoarceti acasa, intr-un loc aranjat si primitor, plin de calm.

2. Ia-ti pachetel. Inainte sa pleci de acasa dimineata, ia cu tine o gustare. Pune-ti in geanta un fruct, sau biscuiti, sau alune. In acest fel, daca ti se va face foame in timpul zilei, nu va trebui sa iesi pana la chiosc sau la vendomat pentru a-ti cumpara rontaieli daunatoare ca chips-urile sau dulciurile.

3. Aranjeaza-ti biroul. E important sa iti aranjezi putin biroul de la serviciu, caci dezordinea te poate face sa iti pierzi concentrarea. De la hartii sifonate la cani murdare de cafea si documente nearanjate, toate acestea te vor distrage cu siguranta. Aceasta curatenie care nu ar dura mai mult de cinci minute te va face sa te simti mai luminoasa si mai motivata sa te apuci de task-urile tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

4. Asculta muzica. Mai multe studii au aratat ca muzica ajuta pentru o presiune mai scazuta a sangelui, reduce stresul si provoaca o stare generala de bine. Muzica potrivita poate sa iti schimbe atitudinea si sa iti dea energie.

5. Stoarce o lamaie. Activeaza-ti simtul mirosului - este o modalitate de a te destresa foarte rapida si eficienta. Exista si alte arome precum mirosul busuiocului, a lavandei sau a ienuparului care te pot ajuta sa te relaxezi.

6. Fa mici exercitii de stretching. Nu trebuie sa fii un yoghin ca sa te bucuri de binefacerile strechingului. Ridica-ti bratele deasupra capului atunci cand stai la birou. Sau, mai bine, fa mici exercitii de intindere indepartandu-te birou. Acestea te vor ajuta sa te eliberezi de incordarea acumulata in diverse parti ale trupului si care insotesc senzatia generala de stres.


7. Mediteaza.
Incearca meditatia si respiratia adanca pentru a-ti relaxa trupul si pentru a-ti reactiva mintea. Nu ai nevoie de niciun echipament special pentru a medita. Gaseste-ti o pozitie confortabila pe scaun sau pe podea si incearca sa iti indepartezi gandurile. Meditatia, chiar si pentru cateva minute pe zi, este una dintre cele mai bune metode de a lupta impotriva depresiei si a stresului.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri