Era un refren celebru al celor de la Depeche Mode - "Try walking in my shoes (Incearca sa mergi cu pantofii mei). Poate ca subliniaza extrem de bine nevoia fiecaruia de empatie si poate, prea putina manifestare a acestui sentiment in mediile in care interactionam, chiar daca in acelasi timp, empatia este des invocata.

“Astazi se vorbeste prea des despre <<empatie>>, subliniaza psihologul Angelo Battista, intr-un articol pentru site-ul Asociatiei Italiene de Counseling. “In orice ambient, acest termen este amintit cu insistenta, repetitia devenind chiar obositoare. Si se intampla acest lucru fiindca, probabil, acest frumos cuvant este utilizat necorespunzator si in necunostinta de cauza. Astfel, este firesc sa ne intrebam daca intr-adevar, cei care folosesc termenul, ii cunosc cu adevarat semnificatia. Ar merita totusi sa reflectam mai mult asupra conceptului de <<empatie>>. Importanta acestui cuvant deriva si din faptul ca astazi, intr-o societate aflata intr-o cursa contra-cronometru, ne aflam adesea in conflict chiar cu noi insine. Traim nelinistea de a vrea sa fim mereu primii, de a vrea sa fim primii care realizam ceva mai bine, nelinistea de a ne dori totul si cat mai repede cu putinta". Astfel, trebuie sa intelegem ca in realitate, chiar daca acest cuvant este invocat, ne ramane prea putin spatiu pentru empatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

Atunci cand vorbim despre <<empatie>>, e bine sa reflectam asupra conceptului si sa ne gandim la el ca la acea pretioasa abilitate sociala, o competenta de nivel superior, un instrument sofisticat si puternic pentru o gestionare pozitiva si eficace a raporturilor interpersonale si de comunicare in cadrul unei organizatii”, subliniaza psihologul.

Noi, femeile, ar trebui poate sa ne consideram norocoase in aceasta privinta, fiindca natura ne-a inzestrat in mai mare masura cu acest instrument al empatiei. “Ele, femeile sunt cele care au inteles cel mai bine valentele empatiei si puterea ei simbolica, iar multe dintre ele au devenit maestre ale gestionarii acestei puteri, in rolul de mame, sotii, antreprenoare sau femei manageri”, spune Angelo Battista . Tocmai de aceea, femeile au capacitatea de a comunica si de a se oferi celorlalti, mult mai la indemana. Dar asta nu inseamna ca empatia ar trebui sa fie considerata un instrument al femeilor si doar al lor. “Este o caracteristica ce tuturor fara deosebire (barbati si femei), ne-ar fi utila pentru a invata sa traim impreuna. Este o caracteristica pe care ar trebui sa o purtam intr-o valiza fictiva, ca instrument care ne-ar putea ajuta sa traim mai bine unii cu ceilalti”. SA NE IUBIM MAI FRUMOS.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri