Femeile din Romania nu au retineri cand trebuie sa verifice personal daca totul este in regula cu masina lor – 25% fac personal aceste verificari. Si vecinele din Ungaria si Bulgaria au declarat ca verifica deseori chiar ele uleiul de motor si lubrifiantii - Bulgaria 52%, Ungaria 41%.

Comunicat de presa

Chevrolet a realizat un studiu privind obiceiurile de intretinere a masinii in mai multe tari, studiu care a confirmat ca soferii au grija de „prietenii lor din metal”.

Vremea poate crea haos in trafic, cu zapada, gheata si conditii de umiditate care impun o atentie speciala atunci cand pregatim masina pentru iarna. Rezultatele studiului au indicat asemanari intre obiceiurile conducatorilor auto din tarile invecinate. Se pare ca ninsoarea recenta si drumurile alunecoase nu i-au luat prin surprindere pe soferi, dat fiind ca majoritatea acestora au trecut la cauciucurile de iarna inca de la sfarsitul toamnei.

Cu toate acestea, soferii bulgari (82%) si unguri (76%) au fost mai activi in acest sens decat cei romani (60%), 25% dintre soferii romani fiind inca in asteptarea primei zapezi pentru a schimba cauciucurile. Chevrolet sfatuieste toti conducatorii auto sa isi schimbe cauciucurile la timp, deoarece pe langa o mai mare siguranta la drum in conditii de vreme rea, folosirea cauciucurilor potrivite va aduce soferilor avantaje uriase in ceea ce priveste confortul calatoriei, economisirea combustibilului si evitarea uzurii cauciucurilor in general.

Studiul a aratat ca atunci cand vine vorba de ingrijirea si intretinerea masinii, un numar foarte mare de oameni cred ca se descurca bine – 38% in Romania si 35% in Bulgaria, in timp ce soferii maghiari au fost mai modesti – 39% au considerat ca se descurca rezonabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Cand vine vorba sa „isi murdareasca mainile” sub capota masinii, romancele nu au retineri cand trebuie sa verifice personal daca totul este in regula cu masina lor – 25% fac personal aceste verificari. Si vecinele din Ungaria si Bulgaria au declarat ca verifica deseori chiar ele uleiul de motor si lubrifiantii - Bulgaria 52%, Ungaria 41%.

Rezultatele studiului au mai aratat si ca soferii romani au cele mai curate masini – 44% isi spala masina o data pe saptamana si 28% dintre ei o spala o data la doua saptamani. Poate ca acest lucru se datoreaza si faptului ca in Romania 70% dintre masini au o vechime sub sase ani (33% sub trei ani), in timp ce in Bulgaria mai multe de 80% dintre masini au peste sase ani vechime. Soferii unguri par sa le spele mai rar, aproape 45% spalandu-si masinile o data pe luna, in timp ce bulgarii, chiar daca acestia conduc masini mai vechi, par sa acorde o mai mare atentie curateniei si le spala o data pe saptamana (35%) sau o data la doua saptamani (26%).

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri