Din cele mai vechi timpuri ne este inoculata ideea barbatului perfect. El trebuie sa fie 'capului de familiei', 'barbatul pe care te poti baza', responsabil si familist, tandru si glumet, frumos si bogat, cu o cariera buna si un viitor luminos, langa care poti creste intelectual, cu care iti poti intemeia o familie si trai fericita pana cand moartea va va desparti.

Pe familist l-am cunoscut nu foarte tarziu, dar nici in mometul in care sa ma gandesc la intemeierea unei familii, iar gandul de a ma casatori, de a creste copii si de a schimba scutece inca nu era in planurile mele. Pentru un plan de lunga durata ar fi mers insa ce te faci cand nu te simti pregatit, cand simti ca nu esti inca in stare sa-ti asumi anumite responsabilitati, cand de abia te suporti pe tine si te descurci cu sarcinile tale, in nici un caz cu ale altuia. Familist convins, indragostit pana peste cap, cu gene bune si sanatoase, cu zestre genetica aproape imbatabila, nu-l credeam in stare sa ma convinga sa trec peste celelalte lipsuri. Si nici nu a facut-o!

Iar cel din urma, a fost carieristul perfect, muncitor si realizat inca de la o varsta frageda, cu posibilitati de crestere si de imbogatire, dar plin de lipsuri din alte puncte de vedere. Ce te faci cu un barbat care petrece mai mult timp la birou decat acasa, ce te faci in momentul in care tu, super aranjata pentru o petrecere sau pentru o iesire in oras, primesti un telefon si esti anuntata ca, cu parere de rau, sedinta se va prelungi pana mai tarziu, cand deja va fi prea obosit si fara nici un chef, dupa o zi lunga de probleme, de situatii complicate cu furnizorii, cu soferii, cu marfa din vama?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Si atunci vreau sa stiu si eu ce se poate face? Ce sa mai asteptam de la un barbat? Cum sa-l mai asteptam pe cel perfect daca ceasul biologic suna, daca constrangerile familiei sunt tot mai mari, daca pana si angajatorii te obliga sa te asezi la casa ta, sa-ti intemeiezi o familie, sa nu mai visezi la printul fermecat, Fat Frumos in Versace si cu Jaguar-ul la scara, plin de calitati, ideal pentru toate versiunile de generatii, perfect pentru secolul trecut, prezent si viitor, dar care lipseste cu desavarsire?

Cat sa astepti, sa incerci, sa testezi, sa tatonezi, astfel incat sa fii catalogata in fel si chip, sa fii blamata ori ca femeie usoara, ori ca fata batrana, ori ca ultra perfectionista, ori ca idealista, ori ca imperfecta, ori ca tampita, ori ca prea mofturoasa, ori ca visatoare?

Si sa nu le spui vreo doua de la obraz mamei si bunicii si bunicii bunicii din mormant si prietenei si vecinei si societatii si tuturor si sa-l iei pe primul care-ti iese in cale, sa nu-ti pese ca nu are nici macar o calitate din cele enumerate de ani si ani de-a randul, sa te casatoresti, sa faci copii, sa traiesti fericita cu cel pe cate TU singura l-ai ales, sa te bucuri de viata, sa te multumesti cu satisfactiile zilnice, sa razi, sa plangi si sa speri, alaturi de cel cu calitati lipsa si cu sute de defecte dar cu care te iubesti!

Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto front si main: Shutterstock

Un articol de Alexandra Popovici


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri