Oamenii care spun ca banii nu aduc fericirea, nu ii cheltuiesc cum trebuie…
Daca in cazul persoanelor foarte sarace, banii chiar aduc zambetul pe buze, in cazul oamenilor care au nevoile primare satisfacute, banii nu sunt atat de importanti pentru fericire. Motivul este simplu: nu suntem niciodata satisfacuti de ceea ce avem. De aceea, pot sa bag mana in foc ca nu va exista o persoana care sa spuna: "STOP! Am facut prea multi bani!" Cu cat ai mai multi bani, cu atat iti doresti mai multi.

Si mai e o problema. Nu poti cumpara fericirea cu bani. In schimb iti poti cumpara o masina, un carnet de conducere, o casa, iti poti achita un statut social, poti cumpara o doza de respect in rate si tot asa. Asteptarile noastre cu privire la bunurile achitate sau cu privire la o pozitie sociala pe care ne-o dorim sunt arareori realiste. Reclama la nu stiu ce bijuterii ne arata ca vom deveni mai atragatoare, reclama la o masina ne arata ca vom deveni mai puternice, sa zicem. Reclamele vand promisiuni, iar banii le achita. Bucuria achizitionarii unui bun nou este temporara, pentru ca ne-am fi asteptat ca schimbarile pe care el le aduce in viata noastra sa fie clar sesizabile. Ne suparam pe cei care mint poporul cu televizorul, dar ne intoarcem la Mall pentru a mai cumpara cate ceva.

Am citit vreo zece studii privind relatia dintre fericire si bani si ele se cam bat in cap. Vroiam sa am un articol clar structurat in premise si concluzii. Adevarul este ca nu am ce concluzie clara sa va prezint, spre rusinea mea, pentru ca efectul imbogatirii este diferit de la o persoana la alta. Poate problema este prost pusa si poate ar trebui sa ne intrebam mai intai cat de importanta este fericirea pentru noi sau ce intelegem prin fericire.

Un articol de Daniela Matei
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri