8 Decembrie 2023 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Toamna, mai ales spre finalul ei, este un anotimp pe care avem tendința să îl petrecem mai mult în casă, în confortul și căldura locuințelor. Și cum nevoia de a ne hrăni sănătos (dar și gustos) poate apărea oricând, toamna poate fi anotimpul ideal pentru a încerca ceea ce este numit comfort food, adică mâncăruri calde, cu sos sau nu, bogate în legume de sezon și asezonate cu diferite condimente.

1. Supă-cremă de legume specifice de sezon

Vedeta acestui anotimp în materie de mâncăruri sănătoase, nutritive și delicioase este, fără îndoială, supa-cremă de legume. Este ușor de făcut și poate fi preparată cu orice tip de legume, în funcție de ceea ce preferi. În plus, este sățioasă și preferată inclusiv de cei mici și mofturoși.

Pentru o supă-cremă delicioasă, ai nevoie de:

  • o conopidă mai mare;
  • o țelină apio;
  • două cepe;
  • o rădăcină de pătrunjel;
  • doi morcovi;
  • doi cartofi;
  • sare, piper și alte condimente;
  • smântână de gătit.

Mai întâi, spală legumele. Taie conopida în buchețele asemănătoare ca mărime, înjumătățește ceapa, rădăcina de pătrunjel și morcovii, apoi taie în cubulețe cartofii și țelina apio. Pune legumele la fiert, în apă cu sare și piper. Poți să folosești un filtru de apă sub chiuvetă[1] [2] [3] , astfel încât să te asiguri că apa în care vor fierbe legumele este calitativă și potrivită pentru consum.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Ghid pentru alegerea mobilierului interior

După ce vor fierbe toate legumele, păstrează supa într-un bol. Scoate legumele și pasează-le cu ajutorul unui blender. Folosește-te de supă, pentru a blendui legumele. După ce vei obține consistența dorită, pune supa într-o oală, pe foc, și adaugă smântâna de gătit, împreună cu alte condimente, în funcție de gust. Poți să adaugi sare, piper, boia de ardei și orice altceva ți se pare potrivit. Pune smântâna de gătit, amestecă bine, iar supa ta cremă este numai bună de savurat. O poți servi cu bacon crocant, crutoane sau parmezan.

2. Salată de conopidă cu maioneză

Conopida este o legumă cu numeroase proprietăți, fiind o sursă bună de antioxidanți, vitamina C și K, potasiu, magneziu, fibre și nu numai. Are rol anticancerigen, ajută la menținerea sănătății creierului și a digestiei. Aceasta poate fi preparată în numeroase moduri, în funcție de preferințele tale, dar nimeni nu ar refuza o felie de pâine proaspătă, unsă cu salată cremoasă de conopidă.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Pentru această salată, ai nevoie de:

  • conopidă;
  • maioneză;
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc;
  • usturoi după gust;
  • sare, piper.

Taie conopida în buchețele și pune-o la fiert, în apă cu sare. Lasă la răcit și, între timp, poți prepara maioneza, pe care ulterior o amesteci cu iaurtul grecesc. După ce conopida s-a răcit, paseaz-o cu ajutorul unui blender, pune cățeii de usturoi pisați și amestecă întreg conținutul cu maioneza și iaurtul. Vei obține o salată delicioasă, pe care o poți mânca alături de o felie de pâine proaspătă sau prăjită.

3. Bol cu orez, legume și avocado

Aceste boluri cu orez (sau cu quinoa, de exemplu) sunt extrem de simplu de preparat, fiind sățioase și sănătoase. Astfel, poți mânca legumele preferate într-o combinație nutritivă. Nu trebuie decât să fierbi orezul, să coci ori să fierbi legumele pe care le preferi (sfeclă roșie, cartofi dulci, morcovi etc.) și să adaugi avocado și verdețuri (baby spanac, rucola, valeriană, salată verde sau orice preferi). Asezonează bolul cu niște condimente sau cu un dressing din lămâie, iaurt grecesc și ulei de măsline și savurează.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Așadar, chiar dacă nu mai sunt atât de multe fructe și legume proaspete precum vara, poți în continuare să mănânci sănătos, nutritiv și delicios. Important este să te adaptezi, să cauți legume specifice sezonului și să le gătești în diferite variante, fie în supe-cremă, fie în salate calde (sau chiar reci).

Sursă foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri