31 Ianuarie 2023 publicat în Lifestyle 13 share-uri

  • Ingrediente blat de nuca :
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura 1 ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba (Milka )
  • 2 linguri ulei
  • Crema caramel :
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr alune crude, nesarate
  • Glazura 2 ciocolata amaruie:
  • 250 gr ciocolata amaruie cu 70% ciocolată
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul unui tel si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.

Glazura de ciocolata alba se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt. Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aiba gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.

La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.

Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte. Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri