19 Septembrie 2022 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Toamna este un anotimp foarte frumos din punct de vedere al spectacolului oferit de natură. Oriunde îți întorci privirea, vezi covoare de frunze, pomi parcă pictați și nori pufoși care decorează cerul într-un mod aparte.

Pe cât este de frumoasă toamna, pe atât de multe provocări aduce organismului din punct de vedere al sănătății. Cel mai adesea, oamenii se confruntă cu astenie de toamnă și cu viroze specifice acestui anotimp.

În continuare, îți vom explica pe scurt cum poți trece mai ușor peste virozele de toamnă, astfel încât să te bucuri cu adevărat de acest anotimp. În plus, îți vom recomanda și un supliment alimentar, Biseptol, ce te poate ajuta atât pentru întărirea imunității, cât și pentru a trece mai ușor peste viroze.

De ce apar atât de multe viroze toamna?

În marea grupă a virozelor respiratorii de toamnă sunt întâlnite cu precădere clasicele răceli, sinuzitele, bronșitele, gripa și rinitele, în special cele alergice. În ultimii doi ani, la aceste viroze obișnuite s-a adăugat și Covid-19, astfel că atenția trebuie sporită când vine vorba despre prevenție.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai zen zodii din horoscop: Își păstrează calmul chiar și în mijlocul haosului și nu se pierd cu firea indiferent de situație! Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri A fost odată un păr uscat și fragil...

Motivele pentru care apar virozele în acest anotimp țin de temperatura ambientală. Astfel, virusurile încep să revină la viață imediat cum temperatura scade sub 15-20 de grade. Un factor important îl joacă și reînceperea școlilor și grădinițelor. Astfel, în colectivitate, virusurile se transmit foarte ușor, iar de la copii ajung și la părinți, bunici și alți membri ai familiei. De aici și până la transmiterea comunitară nu mai este decât un pas.

Când trebuie să ne îngrijoreze virozele?

În mod obișnuit, oamenii trec destul de ușor peste viroze, chiar dacă simptomele nu sunt deloc plăcute. Foarte rar este nevoie de medicație, iar activitățile cotidiene pot fi desfășurate fără probleme. Bineînțeles, dacă simptomele sunt greu de suportat sau dacă sunt prezente și anumite afecțiuni, cel mai bine este să mergi la medic pentru a primi tratament corespunzător.

Mulțumește-ți pentru drumul pe care l-ai parcurs până acum. Nu a fost ușor Cum alegi sigur când vrei să-ți cumperi o mașină second-hand 5 Piese vestimentare care să nu îți lipsească din garderobă în sezonul de tranziție

O viroză ar trebui să te îngrijoreze dacă faci febră foarte mare (peste 39 de grade Celsius) mai multe zile la rând, dacă nu te poți ridica din pat și dacă nu te poți hidrata și alimenta. De asemenea, virozele ale căror simptome depășesc o săptămână și se agravează trebuie să fie investigate.

Cum poți trece mai ușor peste virozele de toamnă?

Din păcate, virozele nu pot fi prevenite. Virusurile sunt în permanentă schimbare, astfel încât nici măcar vaccinurile nu pot preveni îmbolnăvirea. În schimb, ele pot ajuta organismul să lupte și să te apere de forme mai grave ale bolilor. Momentan, există vaccinuri doar pentru gripa sezonieră și pentru Covid-19, pentru celelalte tipuri de viroze nefiind necesară dezvoltarea unui vaccin, având în vedere că sistemul imunitar are puterea de a elimina rapid virusurile.

Top 5 cele mai apreciate cocktailuri cu lichior Poezia de colecție: Cele mai frumoase (și mai puțin cunoscute) Poezii Românești de Primăvară! Daniela Tomus - “Eu, personal, consider ca e mai inteligent sa-ți achiziționezi piese adevărate, timeless, decât haine care se vor demoda foate repede”

Totuși, cum poți trece mai ușor peste o viroză? Nimeni nu își dorește dureri de cap, de gât, nas înfundat și stare apatică pentru câteva zile. În cazul acesta, îți pot pregăti organismul pentru a face fața virozelor. Astfel, simptomele vor fi diminuate și aproape că nu vei simți că te-ai îmbolnăvit.

În primul rând, trebuie să te odihnești corespunzător. Încearcă să dormi opt ore pe noapte și vei observa diferențe foarte mari în ceea ce privește felul în care te simți. Întreg organismul este afectat dacă nu te odihnești suficient, iar imunitatea va scădea.

Hidratarea joacă un rol important: încearcă să bei cantitatea de apă necesară ție și nu te baza pe ceaiuri sau cafea pentru a te hidrata. În ceea ce privește alimentația, consumă zilnic fructe și legume crude, care vor furniza organismului vitaminele necesare în această perioadă.

Psihologie: De ce ne lăsăm atât de ușor influențați și cum putem reduce influența pe care alții o exercită asupra noastră Cum să aduci culoare în casa ta în prag de iarnă Combate electrizarea părului în 5 pași

Să mai spunem și de igienă? Spălatul pe mâini și utilizarea unui dezinfectant când nu ai acces la apă te pot ajuta să eviți îmbolnăvirea prin contact indirect (după ce ai atins obiecte contaminate).

De asemenea, un set de analize de sânge îți va fi de mare ajutor pentru a afla dacă ai anumite carențe, în special de vitamina D. Această vitamină joacă un rol foarte important în apărarea organismului și nu numai.

Nu în ultimul rând, alege suplimente alimentare cu ingrediente ce ajută cu adevărat sistemul imunitar și care susțin refacerea organismului. Printre acestea se află echinacea, zinc, chinina, uleiuri esențiale, extras de pin și altele. Suplimentele cu aceste ingrediente ajută atât sistemul imunitar, cât și sistemul respirator.

Nimic nu se pierde, totul (iubirea) se transformă. 3 Daruri Magice ale Scorpionului Editura CUANTIC promovează autori români Cum să ameliorezi disconfortul zonei intime: soluții eficiente împotriva pruritului și usturimii

Așadar, dacă vrei să treci mai ușor peste virozele de toamnă, respectă recomandările specialiștilor.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri