18 Decembrie 2009 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Va invitam sa facem o trecere in revista a celor mai cunoscute superstitii romanesti legate de minunata sarbatoare a Craciunului

De-a lungul si de-a latul pamantului nostru cel romanesc, alaturi de traditii si obiceiuri mostenite din strabuni circula o mandrete de superstitii legate de Craciun, una dintre cele mai indragite si asteptate sarbatori ale anului. Credem sau nu in ele, le respectam sau le tratam cu nepasare, le incalcam sau ne ghidam gesturile in functie de ele, nimeni nu poate sa nege ca nu aduc un strop de magie si necunoscut in viata noastra. Va invitam asadar sa facem o trecere in revista a celor mai cunoscute superstitii romanesti legate de minunata sarbatoare a Craciunului:

Spalarea trupului in ziua de Craciun inseamna ca vei fi curata tot timpul anului care urmeaza, iar trupul tau va fi ferit de boli de piele, de pete sau de bube pana la sarbatoarea urmatoare. In apa in care te scalzi se spune ca este bine sa pui o nuca pentru sanatate si o moneda de argint pentru prosperitate si pentru curatirea sufletului. Tot in prima zi de Craciun, dupa scaldat, fetele nemaritate trebuie sa-si puna sub perna un pieptene nou-nout pentru a-l vedea in vis pe cel harazit.

Incaltamintea poate fi innoita in orice zi a anului, insa nu in cea de Craciun caci astfel atragi asupra ta ghinionul si nesansa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Doina Ruști - cu Zogru la Paris ”Sf. Ioan de Toamnă” - 29 august: De ce se ține post în Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul +  alte tradiții și obiceiuri legate de această mare sărbătoare Moșii de Vară: Tradiții și obiceiuri străvechi de Sâmbăta Morților pentru liniștea sufletelor celor plecați și sănătatea celor rămași. Ce se împarte în această zi și ce obiceiuri să respecți!  

Daca in ziua de Craciun nu daruiesti nimic celor dragi, se spune ca o sa ai un an greu din punct de vedere financiar (atentie, nici nu se da nimic cu imprumut). Pentru a nu fi dator anul urmator, se spune ca pana in ajunul Craciunului este bine sa pui la locul lor toate lucrurile pe care le-ai dat cu imprumut in timpul anului.

O alta superstitie romaneasca spune ca in ajunul Craciunului Dumnezeu dezleaga graiul animalelor si transforma apa in vin, insa omului ii este interzis sa asculte ceea ce spun acestea daca doreste sa nu il urmareasca ghinionul pentru tot restul vietii sale sau sa li se intunece mintile. Pe de alta parte, omorarea unei broaste in aceasta zi sfanta este considerat a fi un mare pacat caci broasca este unul dintre animalele protejate de Maica Domnului, vestind celorlalte animale nasterea Domnului.

Nu se face curatenie, nu se da gunoiul afara din casa in prima zi de Craciun si nici nu se inchide usa cu zavorul in ziua de Craciun daca nu vrei sa alungi cu propriile maini norocul din casa. Pentru ca sa le mearga bine in casa, fetele tinere matura podeaua in ziua de ajun dinspre pragul usii inspre rasarit.

Marion Cotillard, strălucitoare și fascinantă, alături de Cosmina Stratan, în Frate și soră, un film despre secrete de familie Editura Librex lansează cele mai cunoscute cărți despre succes din lume 5 hobby-uri pe care le poți transforma în afaceri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri