Echinocțiul de Primăvară de pe 20 Martie: cel mai timpuriu echinocțiu din ultimii 124 de ani! Momentul adevărului este AICI.

18 Martie 2020 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Acest echinoctiu este unul cu totul și cu totul special și nu este deloc întâmplător faptul că este cel mai timpuriu echinoctiu din ultimii 124 de ani. Este un moment intens și puternic, ce aduce cu sine transformări radicale și profunde nu doar la nivel indivual, ci și colectiv și social.

Trăim niște vremuri dificile și chiar dacă în ultimele zile admirăm primăvara și frumusețile ei de la ferestrele locuințelor noastre, momentul Echinocțiului de Primăvară ne bate chiar la ușă, la ferestre să spunem mai degrabă. Primul echinoctiu al anului 2020 are loc vineri, 20 martie, ora 5:49, ora României. Este un moment intens și puternic, ce aduce cu sine transformări radicale și profunde nu doar la nivel indivual, ci și colectiv și social, cu un efect de reverberație care va impacta societatea și umanitatea mult timp de acum încolo. Acest echinoctiu este unul cu totul și cu totul special și nu este deloc întâmplător faptul că este cel mai timpuriu echinoctiu din ultimii 124 de ani, adică pică cel mai devreme în acești ultimi ani….

Echinocțiul de Primăvară de pe 20 Martie: Momentul adevărului este AICI!

Un echinocțiu, prin esența sa este un eveniment de o factură pozitivă, care presupune renaștere, un nou început, o reconectare la energia echilibrului și a naturii, la forțe interioare și exterioare în armonie cu noi. În condiții astrale normale, tranziția de la energia iernii către energia primăverii este una blândă și echilibrată, însă în acest echinoctiu influența planetară cumulată este enormă. Ca un bulgare de energie se va revărsa peste noi toți și noi toți vom fi nevoiți să schimbăm ceva în noi și implicit și în jurul nostru.

Dacă integrăm acest eveniment într-un context astral mai amplu, vom înțelege de ce impactul lui cunoaște o asemenea anvergură și amploare și de ce situațiile și contextele în care ne vom afla în perioada următoare sunt complexe, provocatoare, fortându-ne parcă evoluția în loc să ne îndemne să o îmbrățișăm. Nu s-a putut cu binele, este timpul că umanitatea și omul să își învețe lecțiile într-un mod mai dur, mai marcant. Cu Soarele aflându-se exact pe ecuatorul ceresc, ziua și noaptea vor fi egale oriunde pe pământ. Când Soarele va traversa ecuatorul ceresc și va trece din emisfera cerească sudică în cea nordică, în emisfera nordică are loc echinocțiul de primăvară și în emisfera sudică echinocțiul de toamnă. La fel cum ziua și noaptea vor fi egale peste tot în lume, la fel și lecțiile.

Foto: By Bakhtiar Zein /Shutterstock

Vom avea de învățat o lecție colectivă la nivel indivual și nu este exclus nimeni de pe planetă. La fel cum noaptea și ziua sunt în armonie, iar iarnă și vara sunt în echilibru pe Planeta noastră Mamă, la fel și noi vom fi obligați să ne găsim linia de echilibru ca umanitate, în respect și compasiune unii pentru alții, dar și pentru planeta care ne găzduiește viețile. În fiecare din cele două emisfere există un ciclu al luminii și al întunericului, oglindindu-se și completându-se reciproc ca manifestări, într-o superbă și ludică simetrică. Ce vrea natura să ne spună aici: suntem UNUL ȘI ACELAȘI indiferent de etapa în care ne aflăm sau de punctul nostru ciclic, iar dacă nu am văzut-o până acum, vai, cum vom trăi pe propria piele această constatare în perioada următoare.

În preajma echinocțiului de primăvară, Soarele se va muta în Berbec, Vesta va intra în semnul Gemenilor, Saturn intră în zodia Vărsătorului (pe 30 martie Marte va intra în Vărsător), iar Luna Nouă de pe 24 martie va cădea chiar în semnul Berbecului. Vesta are o energie domestică, a căminului, a afecțiunii și a grijii față de noi înșine și de familiile noastre sau față de cei alături de care împărțim același acoperiș. Suntem invocați așadar la conexiune cu familile noastre, la expansiunea sentimentului de siguranță, la găsirea acelui loc pe care îl numim “acasă” și pe care îl purtăm cu noi acolo unde ne aflăm chiar în adânc, în interiorul nostru.

Pe de altă parte, intrarea lui Saturn în Vărsător nu este deloc întâmplătoare, mai ales că Saturn trece în alt semn o dată la fiecare 2 ani și ceva, în 2017 mai exact fiind ultima sa mutare. Saturn vrea să se asigure că ne-am învățat lecțiile, iar poziția sa în semnul Vărsătorului până în 2023 aduce în prim plan binele universal, preocupare pentru mediu și planetă, situații limită și unele momente cheie sau momente criză, evoluții tehnologice masive, reconfigurarea relațiilor, dorința de a fi de folos umanității și a-i ajuta pe ceilalți.  Tranzitul lui Marte în semnul Vărsătorului de pe 30 martie până pe 13 mai ne ajută să înțelegem puterea “acțiunii” individuale și a modului în care acțiunea indivuală poate impacta colectivul.

Echinocțiul de pe 20 Martie ne zguduie zdravăn vechiul, ne conjură să îmbrățișăm prezentul și noul și ne pune în propriile mâini pensula cu care să ne zugravim în lumina potrivită viețile. Energia iernii în care suntem încurajați să ne dezvoltăm introspecția nu se disipează încă, ba chiar este condusă către un nivel colectiv inimaginabil până acum. Oameni de toate categoriile, circumstanțele și viețile sunt invitați de univers și astre să își analizeze viețile, să observe, să reflecteze, să filozofeze, să înțeleagă că simplitatea este binecuvântare și puținul ne poate face fericiți. Dualitatile se iau mână în mână și într-un joc echitabil al echilibru (departe de noi dorința de a-l numi bătălie).

Foto: By Iaroslava Daragan /Shutterstock

În lume și în fiecare din noi se va duce o lupta între lumina și întuneric, între viață și moarte, între generozitate/ dăruire și egoism, între evoluție și involuție. Mulți dintre noi vom fi nevoiți să lucrăm cu noi pentru a ne înfrunta monștrii, panicile, anxietățile, fricile și vom fi puși fie în izolare fizică, fie socială, fie lângă membrii familiei. Părinții trebuie își redefinească și reînnoiască relația cu copiii lor și să ducă parentingul la un alt nivel, soții trebuie să petreacă timp unii cu ceilalti, mulți dintre cei izolați singuri îi vor simți foarte aproape prin intermediul tehnologiei pe cei dragi, cei în vârstă trebuie protejați și iubiți căci ei sunt rădăcinile noastre, reperul nostru și punctul nostru de echilibru.

Și v-am ruga tare să nu îi mai categorism pe ceilalți în categoria “vulnerabili”. Pentru suflet nu există oameni vulnerabili sau oameni puternici, ci pur și simplu oameni pe care îi iubim, oameni de care ne pasă și pe care îi vrem pentru vreme cât mai îndelungată lângă noi pe această planetă, indiferent ca au 5 ani, 13 ani, 20, 40, 70 sau 80 de ani…. 

Iată și o mantra pe care o să spunem în această perioadă:

“Sunt liniște. Sunt pace. Sunt recunoștință. Sunt abundență. Sunt simplitate. Sunt suficient. Sunt iubire. Sunt bunătate și empatie. Sunt de ajutor. Sunt sănătate. Sunt în echilibru. Sunt centrat. Sunt complet. Sunt apă, pământ, foc și aer. Sunt deopotrivă lumina și întuneric, dar răspândesc lumina. Sunt conectat cu mine însumi, cu cei din jur și cu Mama Pământ. Sunt în armonie cu tot. Și tu ești la fel.”

Aveți grijă de voi, de cei dragi și de sufletele voastre 🙏🙏🙏!

Foto fr si main: By grayjay /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri