9 August 2018 publicat în Lifestyle 136 share-uri

Corpul poate fi comparat cu o casă de oaspeți, este un loc în care poți sta pentru o perioadă scurtă de timp și nu permanent...

“Cu cât ne gândim mai mult la îmbătrânire și moarte, cu atât mai mult o vedem ca pe un proces normal. Nu este nimic extraordinar în a muri. Și dacă ne pregătim pentru ea astfel, atunci când se va întâmpla, procesul de a le accepta că parte normală a vieții este deja săvârșit. Atunci ne vom putea spune: “Acum este perioada în care se apropie sfârșitul vieții mele”. Este o abordare mult mai bună.” (Dalai Lama, 'Imagine All The People').

“Dacă nu ai conștientiza că vei muri, ai avea toate chestiunile acestei vieți în centrul inimii tale. Și fiindcă ai fi obsedat de bogăție, statut și faima, nici nu ai clinti când comiți acțiuni negative. Dacă uiți că mori, nu te vei gândi în principal decât la cum să duci o viață prosperă. Principalele tale preocupări ar fi cum să ai un loc bun în care să stai, haine bune pe care să le porți și mâncare bună pe care să o mănânci. Nu ai ezita să înșeli sau să îi ameninți pe alții dacă ai avea ocazia. Ba și mai mult, ai judeca aceste acțiuni negative ca pe semne ale unei persoane eficiente și capabile." (fragment din 'The Joy of Living and Dying in Peace').

Foto homepage: Fahroni /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri