Povestea cerșetorului care are, dar nu știe să se uite înăuntru

12:07, 27 Iulie 2018 publicat în Lifestyle132 share-uri

Eu sunt străinul care nu are nimic să vă dea şi care vă spune să vă uitaţi înăuntru. Nu în interiorul unei cutii, ci undeva mai aproape: în interiorul vostru.

Uneori avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiți, resursele ne sunt la îndemână, doar că trebuie să le descoperim. Unde? În interiorul nostru, acolo trebuie să privim. Aceasta este povestea pe care Eckhart Tolle ne invită să o citim:

"Un cerşetor stătea la marginea unui drum de mai bine de 30 de ani. Într-o zi, trecu pe acolo un străin. „Te înduri să-mi dai un ban?”, murmură mecanic cerşetorul, întinzându-i vechea lui şapcă de baseball.

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

„Nu am nimic să-ţi dau”, spuse străinul.

„Dar pe ce eşti aşezat?”, întrebă acesta.

Citeste si:
Testul Originilor Divine: Ce zeiță te-a înzestrat?
Testul Originilor Divine: Ce...

„Un gunoi”, răspunse cerşetorul. „E doar o cutie veche. Stau pe ea de când mă ştiu”.

„Te-ai uitat vreodată înăuntru?”, întrebă străinul.

„Nu”, răspunse cerşetorul. „Ce rost are? Nu e nimic în ea”.

„Uită-te înăuntru”, insistă străinul. Cerşetorul reuşi să ridice puţin capacul. Şocat, nevenindu-i să creadă, văzu că toată cutia era plină cu aur.

Eu sunt străinul care nu are nimic să vă dea şi care vă spune să vă uitaţi înăuntru. Nu în interiorul unei cutii, ca în parabolă, ci undeva mai aproape: în interiorul dvs. „Dar eu nu sunt un cerşetor” - mi se pare că vă aud protestând.

Cei care nu şi-au găsit încă adevărata bogăţie, care este strălucitoarea fericire a Fiinţei şi sentimentul profund şi indestructibil de pace venit odată cu ea, sunt cerşetori, chiar dacă deţin cele mai mari bogăţii materiale. Ei caută în afara lor fărâme de plăcere sau de satisfacţie, de recunoaştere, de siguranţă sau de iubire, deşi au în sine o comoară care conţine nu numai aceste lucruri, ci este infinit mai bogată decât orice le-ar putea oferi lumea."

~ fragment din cartea "Puterea prezentului", Eckhart Tolle

Foto homepage: FCSCAFEINE /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri