26 Iulie 2018 publicat în Lifestyle 31 share-uri

Iată 13 joburi care oferă libertatea de a călători și a trăi experiențe ieșite din cotidian.

Să ieși din zona de confort este, probabil, una dintre expresiile pe care le auzi deseori, iar călătoriile, printre primele experiențe recomandate. Pentru 32% dintre călători la nivel global, călătoriile sunt prima opțiune când vine vorba de cheltuit bani, conform datelor motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro. Acestea nu înseamnă, însă, doar experiențe pe care le trăiești cheltuind bani. Ele sunt, în același timp, o oportunitate de a contribui cu abilitățile și cunoștințele tale la un context nou și de a fi plătit pentru asta.

Pentru cei care se întreabă cum este posibil, echipa momondo.ro a pregătit o selecție de 13 joburi care oferă libertatea de a călători și a trăi experiențe ieșite din cotidian.

1. Ghid turistic

Nu trebuie să te fi născut sau să fi crescut într-un anumit loc pentru a lucra ca ghid turistic. În schimb, dacă te fascinează un colț de lume și vrei să-i descoperi poveștile, n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva săptămâni să îl înveți ca în palmă, ca apoi să aduni în jurul tău călători la fel de curioși cărora să le împărtășești din istoria locului timp de aproximativ două ore.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Împreună în arte și simțiri Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată

Foto: Kzenon /Shutterstock

2. Profesor de limbi străine

Un certificat recunoscut de profesor de engleză sau studiile superioare în domeniu îți sporesc șansele de a-ți găsi un job, însă lucrurile nu sunt bătute în cuie nici aici. Mai peste tot, însă, ești întrebat de o diplomă de licență. Programul JET din Japonia este numai un exemplu. Există, totodată, aplicații online pentru a preda o limbă străină. NiceTalk Tutor și Boxfish sunt exemple de companii din China ale căror aplicații permit studenților să contacteze vorbitori de engleză (sau alte limbi străine) pentru a practica prin conversații. Aplicația Tandem lucrează cu studenți din toată lumea și, pentru a putea preda prin intermediul lor, va trebui să demonstrezi că ai un certificat de limbă.

Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

3. Într-un bar / restaurant

Poate ai lucrat deja în baruri și restaurante cu ani în urmă sau ți-ai dorit dintotdeauna să-ți iasă din mâini un cocktail à la carte. Mai mult decât atât, este o ocazie excelentă de a lua contact cu oameni noi, într-o altă țară, vorbind o altă limbă și, până la urmă, de a te cunoaște pe tine dintr-o perspectivă nouă.

4. Traducător

Dacă stăpânești o limbă străină și, totodată, ai o pasiune pentru cuvinte, începând cu cele din limba română, poți porni prin a traduce dintr-o altă limbă în cea maternă. Există companii internaționale care își croiesc drum pe piața din România și care au nevoie de o persoană de la fața locului care a deprins meșteșugul exprimării în scris.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

5. Content Writer

Dacă te numeri printre cei care scriau compunerile colegilor la școală sau printre cei care își iau mai mereu cu ei câte o carte de citit, probabil găsești o plăcere aparte în a lăsa degetele să ghideze cuvinte pe foaie sau pe tastatură La fel ca în cazul anterior, pregătește-ți CV-ul, întreabă în stânga și în dreapta, caută cu răbdare clienții care au nevoie de o persoană inspirată în a împleti acele cuvinte fermecate.

6. Profesor de dans, yoga sau instructor de fitness

Poate nu te-ai gândit încă la faptul că poți să împarți lumii experiența ta săptămânală de la sala de sport, însă dacă ești pasionat de antrenamentul pe care îl urmezi deja, cel mai probabil ești pregătit să începi formarea ca trainer. Cursurile de formare și, ulterior, cele pe care tu le vei organiza pot fi într-un alt loc decât cel în care locuiești acum, de exemplu pe o plajă din Asia, înconjurat de privirile altor învățăcei yoghini sau pe o plajă din America de Sud, unde pașii rămași pe nisip sunt în ritm de muzică latină.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

7. Programator

Dacă ești deja împrietenit cu codurile și site-urile online, știi că se creează în jur de 150.000 de noi website-uri în fiecare zi și că specialiștii în domeniu sunt la mare căutare. Aproape orice business este prezent în online și, cum limita online-ului e cerul, poți căuta oportunități de lucru în afara imediatei tale vecinătăți, având mai întâi un portofoliu pus la punct.

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri