16 Iulie 2018 publicat în Lifestyle 13 share-uri

Tot ceea ce vedem nu este decât un vis într-un vis. - Edgar Allan Poe

Visele ne arată absolut tot ceea ce colectăm în viața de zi cu zi și le transformă într-o structură prin care o persoană înlocuiește pe unul cu altul și unde sentimente neconștientizate ca vina sau invidia se pot exprima, unde idei pot să ia naștere datorită unor similitudini verbale și unde legile logicii sunt suprimate. - Sigmun Freud

“The dream shows how recollections of one’s everyday life can be worked into a structure where one person can be substituted for another, where unacknowledged feelings like envy and guilt can find expression, where ideas can be linked by verbal similarities, and where the laws of logic can be suspended.”

6. Și oamenii orbi visează

Oamenii care devin orbi după naștere pot s avada imagini în visele lor. Cei care se nasc astfel nu văd imagini dar au visele la fel de realiste care implică alte simțuri – sunete, mirosuri, atingeri și emoție.

Foto: Pexels

7. În visele noastre apar mereu fețe pe care le cunoaștem deja

Mintea noastră nu inventează niciodată fete – în visele noastre vedem fete reale, ale unor oameni reali pe care i-am întâlnit de-alungul vieții, uneori oameni de care nu mai știm sau nu ni-i mai amintim.

8. Nu toată lumea visează în culori

Cam 12% din populația lumii visează doar alb-negru. Studiile dintre anii 1915 și 1950 arătau un procent mai mare de oameni care visează doar în alb și negru. Procentul lor este mult mai mic acum și e posibil ca trecerea de la televizorul alb – negru la cel color să fi influențat și viața noastră nocturnă.

Foto: Pexels

9. Visele sunt simbolice

Visele sunt un limbaj simbolic, de aceea fascinează și au constituit subiect de studiu pentru psihoterapeuți.

10. Visele traduc emoții din viața reală

Cea mai comună experiența din vise este anxietatea. Emoțiile negative sunt mult mai comune în vis decât cele pozitive.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri