16 Iulie 2018 publicat în Lifestyle 13 share-uri

Tot ceea ce vedem nu este decât un vis într-un vis. - Edgar Allan Poe

De ce visăm este una dintre întrebarile pentru care momentan, știința nu are niciun răspuns. Cercetătorii au numeroase teorii  - visul ar avea funcția de a ne consolida memoria, de a regula emoții, de a simula posibile amenințări - dar nu avem păreri unanime pe această temă. Visul este una dintre cele mai fascinante experiențe pentru noi oamenii și încă din vechi timpuri au folosit vislee ca pe niște indicii despre viata noastră interioară, creativitate și chiar premoniții.

Iată 10 curiozități despre vise

1. Uiți 90% din visele tale

După 5 minute de la trezire, uiți jumătate din ce ai visat. După alte 10 minute, 90% din visul tău dispare.

Visele sunt drumul regal către subconștient. - Sigmund Freud

2. Stimulii exteriori sunt încorporați în vis

Mintea noastră interpretează stimulii externi pe care îi simțim atunci când dormim și îi transformă în părți din vis. De aceea, auzim uneori în vise sunete din lumea exterioară pe care le încorporam în imaginația noastră. De exemplu, poți visa că ești la un concert, dacă cineva cânta la chitară într-o cameră alăturată, în timp ce tu dormi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Foto: Pexels

3. Bărbații și femeile visează diferit

Bărbații au tendința de a visa mai mult despre alți barbți. Aproximativ 70% dintre personajele din visele bărbaților, sunt alți bărbați. Pe de altă parte, visurile femeilor conțin aproape în mod egal bărbați și femei. Mai mult decât atât, bărbații au tendința de a avea tendințe mai agresive în visele lor.

Foto: Pexels

4. Visele premonitorii sunt comune

Rezultatele mai multor studii cu eșantioane mari de populație au indicat ca între 18% și 38% au avut cel puțin odată vise precognitive. 70% au avut experiența unui déjà vu. Procentul celor care cred că e posibil să prevedem lucruri care s evor întâmplă prin intermediul viselor este chiar mai mare – între 63% și 98%.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

5. Poți să ai orgasm în vis

Sexul poate fi la fel de plăcut în vis, ca în viața de zi cu zi. Senzațiile pe care le avem atunci când avem vise lucide sunt foarte puternice și la fel de autentice ca cele pe care le avem în realitate.

Foto homepage: Pexels/ Gladson Xavier

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri